Re: vyřazení hmotného majetku a DPH
kdyz jsme vyrazovali my, tak jsem jen udelala soupis (vc. inventar. cisel) a ke kazdemu jsem napsala nejaky duvod vyrazeni (zastarele, nefunkcni apod.), tak se jen pod to podepsala "komise" - sef a sekretarka - a nase dan. poradkyne byla spokojena - taky nemame zadny doklad o likvidaci....
diky za potvrzeni - vase odpoved (pokud je souhlasna :) tak me vzdycky uklidni ;)))
Jen se zeptam na ten majetek, u kt. se likvidace ridi temi zvl. predpisy - je nekde seznam (nebo vubec, co je to za predpis?)
Vim, ze je to napr. u PC, ale trochu bych si doplnila vzdelani...
Diky.
*** Tak moc podrobností o tom zase nevím. Co vím určitě, tak už kdysi dávno byl problém zlikvidovat třeba zářivky ze solária. A předpokládám, že se všechno zpřísnilo. Ode mě to bylo spíše jen upozornění, že u všeho se nedá napsat "vyhozeno do koše" :-)) ***
Ilonko já s Vámi zcela souhlasím, ale z vlastní zkušenosti to záleží jak na to bude hledět FÚ, někde to projde bez dokladu a někde ho nekompromisně chtějí. Samozřejmě nevíme o jaký DDHM jde a na méně významné drobnosti nikdo nic nechce. Já vždy větší DDHM řeším dokladem o likvidaci a nedám tím šanci FÚ polemizovat vůbec o tom jak jsem to fyzicky zlikvidoval nebo co jsem s tím udělal.
No, to je právě přesně můj problém, jedná se o věci, nyní nazvané elektroodpady..., které prostě do popelnice hodit nemůžu a nemám od toho žádný doklad na likvidaci, který po mně bude FÚ zaručeně chtít, jinak mě napráská na životním prostředí... Takže říkáte lahvinku a zajít na sběrný dvůr? :) Jo a to DPH tedy předpokládám, že nemusím nikde dodanit.... :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.