Re: vyřazení hmotného majetku a DPH
urcite bych nic neodvadela (ale jako duvod pro jistotu uvedla prave tu nefunkcnou, zastaralost apod..... - aby nahodou FU "chytre" nenavrhl, ze jste ty veci mohli prodat...)
kdyz jsme vyrazovali my, tak jsem jen udelala soupis (vc. inventar. cisel) a ke kazdemu jsem napsala nejaky duvod vyrazeni (zastarele, nefunkcni apod.), tak se jen pod to podepsala "komise" - sef a sekretarka - a nase dan. poradkyne byla spokojena - taky nemame zadny doklad o likvidaci....
diky za potvrzeni - vase odpoved (pokud je souhlasna :) tak me vzdycky uklidni ;)))
Jen se zeptam na ten majetek, u kt. se likvidace ridi temi zvl. predpisy - je nekde seznam (nebo vubec, co je to za predpis?)
Vim, ze je to napr. u PC, ale trochu bych si doplnila vzdelani...
Diky.
*** Tak moc podrobností o tom zase nevím. Co vím určitě, tak už kdysi dávno byl problém zlikvidovat třeba zářivky ze solária. A předpokládám, že se všechno zpřísnilo. Ode mě to bylo spíše jen upozornění, že u všeho se nedá napsat "vyhozeno do koše" :-)) ***
Ilonko já s Vámi zcela souhlasím, ale z vlastní zkušenosti to záleží jak na to bude hledět FÚ, někde to projde bez dokladu a někde ho nekompromisně chtějí. Samozřejmě nevíme o jaký DDHM jde a na méně významné drobnosti nikdo nic nechce. Já vždy větší DDHM řeším dokladem o likvidaci a nedám tím šanci FÚ polemizovat vůbec o tom jak jsem to fyzicky zlikvidoval nebo co jsem s tím udělal.
No, to je právě přesně můj problém, jedná se o věci, nyní nazvané elektroodpady..., které prostě do popelnice hodit nemůžu a nemám od toho žádný doklad na likvidaci, který po mně bude FÚ zaručeně chtít, jinak mě napráská na životním prostředí... Takže říkáte lahvinku a zajít na sběrný dvůr? :) Jo a to DPH tedy předpokládám, že nemusím nikde dodanit.... :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 4. 2006 9:23
Prosím, chci se jen ubezpečit, když jsme v roce 2001 nakoupili drobný hmotný majetek, kde jsme uplatnili DPH na vstupu a v roce 2005 jsme ho vyřadili, nemuseli jsme na to odvádět DPH, že ne?
Děkuji.