Re: prohlášení - povolení pro sídlo firm
Dobrý den, myslím, že žádný formulář neexistuje - text bych nazvala PROHLASENI VLASTNIKA - a obsah textu v tom slova smyslu, ze souhlasi se zrizenim sidla pro spolecnost ...., a ze s nim po zapisu do OR uzavre najemni smlouvu. Martina Měli jsme taky uplne jednoduche sdeleni od vlastnika ..... staci jakykoliv projev souhlasu :)
Re: prohlášení - povolení pro sídlo firm
Správný postup by měl být takovýto:
1. podepsání společenské smlouvy v.o.s.
2. sepsání nájemní smlouvy na prostory a souhlas vlastníka,
k tomu přiložit výpis z katastru nem., dokládající, že ten, kdo uděluje souhlas a podepisuje náj.smlouvu, je skutečně vlastník (stačí ověřená kopie).
3. podání návrhu na zápis do OR, zatím jsem se vždy setkal s tím, že obch.soud chce doložit právní titul užívání prostor, kde je sídlo firmy.
souhlas vlastníka je jednoduchý dokument.
Čestné prohlášení vlastníka.. Já podepsaný(data) prohlašuji a dokládám výpisem z katastru nemovitostí, že jsem vlastrníkem nemovitosti.. uvést údaje, včetně evidenčních údajů z výpisu z katastru.
Souhlasím s tím, aby v OR bylo zapsáno jako sídlo společnosti- uvést sídlo-adresu, případněbližší určení.
Na závěr by měla být věta:
Jsem si plně vědom, že se v případě uvedení nepravdivých údajů vystavuji nebezpečí trestního stíhání (§ 125 trestního zákona).
Datum, podpis, kde podepsáno... a stačí- podpis ověřit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.