Re: prohlášení - povolení pro sídlo firm
Dobrý den, myslím, že žádný formulář neexistuje - text bych nazvala PROHLASENI VLASTNIKA - a obsah textu v tom slova smyslu, ze souhlasi se zrizenim sidla pro spolecnost ...., a ze s nim po zapisu do OR uzavre najemni smlouvu. Martina Měli jsme taky uplne jednoduche sdeleni od vlastnika ..... staci jakykoliv projev souhlasu :)
Re: prohlášení - povolení pro sídlo firm
Správný postup by měl být takovýto:
1. podepsání společenské smlouvy v.o.s.
2. sepsání nájemní smlouvy na prostory a souhlas vlastníka,
k tomu přiložit výpis z katastru nem., dokládající, že ten, kdo uděluje souhlas a podepisuje náj.smlouvu, je skutečně vlastník (stačí ověřená kopie).
3. podání návrhu na zápis do OR, zatím jsem se vždy setkal s tím, že obch.soud chce doložit právní titul užívání prostor, kde je sídlo firmy.
souhlas vlastníka je jednoduchý dokument.
Čestné prohlášení vlastníka.. Já podepsaný(data) prohlašuji a dokládám výpisem z katastru nemovitostí, že jsem vlastrníkem nemovitosti.. uvést údaje, včetně evidenčních údajů z výpisu z katastru.
Souhlasím s tím, aby v OR bylo zapsáno jako sídlo společnosti- uvést sídlo-adresu, případněbližší určení.
Na závěr by měla být věta:
Jsem si plně vědom, že se v případě uvedení nepravdivých údajů vystavuji nebezpečí trestního stíhání (§ 125 trestního zákona).
Datum, podpis, kde podepsáno... a stačí- podpis ověřit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
3. 5. 2006 8:22
Dobrý den,
zakládáme obchodní společnost. Konkrétně v.o.s.
V tuto chvíli mám nájemní smlouvu kanceláře napsánu na sebe(jsem společník).
Majitel nemovitosti mi klidně podepíše prohlášení, že si zde můžu zřídit sídlo pro naši budoucí firmu, kvůli vydání ŽL a zápisu do OR.
Co má prohlášení všechno obsahovat?
Jak ho napsat, nebo na to existuje formulář? Pokud ho máte prosím, byla by možnost mi to zaslat na e-mail?.
Potřebuji vlastně zajistit souhlas vlastníka, že BUDOUCÍ právnická osoba může v nemovitosti provozovat svoji živnost a ZŘÍDIT sídlo.
Moc, moc díky.