Vlákno názorů k dotazu Účet 591,592,593 mooc spěchá.... od Zorka - Re: účet 591,592,593 mooc spěchá.... >Prosím jaký je rozdíl...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2006 7:22

Zorka (neregistrovaný)

Re: účet 591,592,593 mooc spěchá....
    >Prosím jaký je rozdíl mezi těmito účty a na který mám
    >účtovat.Jen dodám že jsme s.r.o. a byla to naše první
    >danová povinnost,předtím jsme neplatili zálohy .Zorka.ještě dodám,že jsem to zapomněla zaúčtovat ke konci roku,ted mi volali z FU.Prosím nesmějte se moc.A ještě jak mi to zaúčtování 591/341 změní rozvahu a výsledovku a neovlivní to hospodářský výsledek??snad ne.Zorka.

• 22. 5. 2006 8:34

Anonymní (neregistrovaný)

Re: účet 591,592,593 mooc spěchá....
    Vytisknete si sestavy "před výpočtem daně", podle kterých vyplníte DP a vypočtete daňovou povinnost. Po výpočtu daně v DP zaúčtujete na 591/341 a vytisknete opět sestavy "po výpočtu daně", na základě kterých zpracujete výsledovku a rozvahu. V těch již bude promítnuta i zaúčtovaná daň z příjmů. S DP již nebudete nic dělat. Pokud by jste měli např. na účtu 59x nějaký údaj již v sestavách "před výpočtem daně", pak tento účet se nezahrnuje do HV uváděného v DP . Může se jednat např. o daňový doměrek.
    Ve výsledovce budete mít i údaj "HV před zdaněním" a tento údaj by měl souhlasit s HV mimo účty 59x. před daňovou úpravou v DP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).