Re: účet 591,592,593 mooc spěchá....
>Prosím jaký je rozdíl mezi těmito účty a na který mám
>účtovat.Jen dodám že jsme s.r.o. a byla to naše první
>danová povinnost,předtím jsme neplatili zálohy .Zorka.ještě dodám,že jsem to zapomněla zaúčtovat ke konci roku,ted mi volali z FU.Prosím nesmějte se moc.A ještě jak mi to zaúčtování 591/341 změní rozvahu a výsledovku a neovlivní to hospodářský výsledek??snad ne.Zorka.
Re: účet 591,592,593 mooc spěchá....
Vytisknete si sestavy "před výpočtem daně", podle kterých vyplníte DP a vypočtete daňovou povinnost. Po výpočtu daně v DP zaúčtujete na 591/341 a vytisknete opět sestavy "po výpočtu daně", na základě kterých zpracujete výsledovku a rozvahu. V těch již bude promítnuta i zaúčtovaná daň z příjmů. S DP již nebudete nic dělat. Pokud by jste měli např. na účtu 59x nějaký údaj již v sestavách "před výpočtem daně", pak tento účet se nezahrnuje do HV uváděného v DP . Může se jednat např. o daňový doměrek.
Ve výsledovce budete mít i údaj "HV před zdaněním" a tento údaj by měl souhlasit s HV mimo účty 59x. před daňovou úpravou v DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 5. 2006 7:16
Prosím jaký je rozdíl mezi těmito účty a na který mám účtovat.Jen dodám že jsme s.r.o. a byla to naše první danová povinnost,předtím jsme neplatili zálohy .Zorka