Re: standa opět auto pro bdm
*** Možná Vám to zvláštně řekli a možná jste to jen zvláštně reprodukoval :-))). "Půjčit za cenu leasingu" (?) Půjčit je obvykle "vypůjčit" = bezplatně. Ve Vašem případě je asi na mysli "úplatně" = podnájem.
1. Fakturace mezi manžely - proč ne? Ale já si pořád myslím, že pořizujete a za svoje a společného jmění
2. Při podnájmu potřebujete (Vaše žena) souhlas vlastníka (leasingovky)
3. Pokud by jste měl opravdu auto v nájmu/podnájmu (operatívním) Vy, pak odpadá podmínka zařazení do OM - tahle podmínka je stanovena u finančního pronájmu a ten byste Vy neměl ***
Je to blbý , ale ta ženská na fu mi to taklhle řekla, platit manželce
nájem toho auta , mě je to taky divné protože by jí to vlastně platil ze společných peněz , S tím, že ona by to měla jako příjem a musela by podle ní dělat přiznání § 10 nebo 9 to přesně nevěděla a mohla by si oproti tomu do nákladů dát platbu toho leasingu a za těchto podmínek by neměla nic proti tomu , aby si on dával do nákladů všechny náklady na to auto.
*** Tohle byl/je taky můj názor ale nevím, čím svůj názor zdůvodňují oni. Bude na Vás, jak se rozhodnete :-)) Taky s ohledem na to, v jakém poměru budete využívat auto pro podnikání a soukromě - zda se to vůbec vyplatí. A taky zda hodláte leasing dotáhnout do konce a zařadit do OM ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.