Re: standa opět auto pro bdm
*** Možná Vám to zvláštně řekli a možná jste to jen zvláštně reprodukoval :-))). "Půjčit za cenu leasingu" (?) Půjčit je obvykle "vypůjčit" = bezplatně. Ve Vašem případě je asi na mysli "úplatně" = podnájem.
1. Fakturace mezi manžely - proč ne? Ale já si pořád myslím, že pořizujete a za svoje a společného jmění
2. Při podnájmu potřebujete (Vaše žena) souhlas vlastníka (leasingovky)
3. Pokud by jste měl opravdu auto v nájmu/podnájmu (operatívním) Vy, pak odpadá podmínka zařazení do OM - tahle podmínka je stanovena u finančního pronájmu a ten byste Vy neměl ***
Je to blbý , ale ta ženská na fu mi to taklhle řekla, platit manželce
nájem toho auta , mě je to taky divné protože by jí to vlastně platil ze společných peněz , S tím, že ona by to měla jako příjem a musela by podle ní dělat přiznání § 10 nebo 9 to přesně nevěděla a mohla by si oproti tomu do nákladů dát platbu toho leasingu a za těchto podmínek by neměla nic proti tomu , aby si on dával do nákladů všechny náklady na to auto.
ještě k tomu na www.adar.cz je to popsáno, tak, že jestliže je leasingové vozidlo napsáno na jednoho z manželů druhý je chce používat k podnikání chová se jako by bylo napsáno na něj v případě, že nemají rozdělené SJM: A náklady může uplatňovat.
*** Tohle byl/je taky můj názor ale nevím, čím svůj názor zdůvodňují oni. Bude na Vás, jak se rozhodnete :-)) Taky s ohledem na to, v jakém poměru budete využívat auto pro podnikání a soukromě - zda se to vůbec vyplatí. A taky zda hodláte leasing dotáhnout do konce a zařadit do OM ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 5. 2006 13:48
tak jsem to zjišťoval dnes na dalším FU a tam mi řekli, když manželé budou mít spolu smlouvu, že ona mu ten automobil pujčuje třeba za cenu toho leasingu, potom to vloží do OM , tak bez problémů může dávat do nákladů úplně všechno i platbu toho nájmu , ale ona musí podat přiznání s tím, že jí tam vlastně vyjde 0. Přesně to kopíruje informaci, kterou jsem dostal původně na FU od DPHáčkové expertky, že tam může mít v dph vlastně všechno, takže co Vy na to.