Re: Přerušení živnosti
A co jako chcete prokazovat? Vy se hlásíte na 4 měsíce na úřad nebo já tomu nerozumím. Přečtěte si živnozákon,je tam jasně:podnikatel může přerušit. porovoz.své živn.bez udání důvodu nejdéle na 2 roky. Jestliže chce pozastavit na dobu delší než 6 měsíců je povinen oznámit to písemně na ŽÚ.Fakt si to přečtěte.
Přečíst §31 v ŽZ si samozřejmě umím, zajímá mne praxe.
Musím vyklidit nebytové prostory z důvodu rekonstrukce na 4 měsíce a nemám tudíž kde podnikat. Zajímá mne tedy jak prokážu, že jsem skutečně nepodnikala - neplatit SP, ZP a samozřejmě minimální daň za příslušné měsíce, pravděpodobně se přihlásit na ÚP ( ale to mohu jen když nejsem OSVŠ, že ).
na UP se muzete prihlasit, paklize prerusite podnikani - preruseni se hlasi na SP, ZP, FU i ZU - dostanete papir, ze mate preruseno podnikani a na zaklade tohoto vas veznou do evidence na PU..... Ale vychazim-li z predpokladu, ze prerusit se da na dobu delsi nez 6 mesicu (jak se pise vyse), tak na 4 mesice prerusit nepujde...
Re: Přerušení živnosti - pro p.EVU
Jen abych doplnila informace.
Podařilo se mi dovolat na živnostenský odbor:
Podnikatel oznámením Živnostenskému rejstříku vyjádří svoji vůli přerušit živnost na určitou dobu ( nejméně měsíc) a živnostenský úřad to respektuje. Vydává sdělení o přerušení podnikání pro potřeby "podnikatele" ( např. pro Úřad práce ). FÚ to sdělí ŽÚ úřední cestou. Těch uvedených 6 měsíců je povinnost to ohlásit a zaznamenává se přímo na živnostenský list.
Děkuji Vám všem za spolupráci.
Prosím z čeho vycházíte při tomto tvrzení?
Přerušit živnost můžete třeba na měsíc, pokud se vám chce obíhat úřady a vyplňovat ta jejich lejstra. Oznámíte na FÚ přerušení, v pojišťovnách nelze přerušení, tam se musíte rovnou odhlásit a za měsíc zase přihlásit, pokud nechcete platit zálohy. Na ŽU vůbec nemusíte, ledaže by to přerušení trvalo déle než 6 měsíců. Jana F.
P.S.:
Ještě jsem si vzpoměla - když jsem tady pár dní nebyla, tak někdo prý chtěl můj mail (nevím, proč to zmizelo?), tak tady je prosím :-) Vůbec se s ním netajím, tak mi nemusí nikdo mailem vyhrožovat, že ho zveřejní zároveň s mou totožností. Tu námahu si ušetřte, paní Radko B, alias pane 1234 :-) Jana F.
neumíte číst ani mejly. nikdo vám ničím nevyhrožoval.naopak jsem vám psal, že tím, že píšete mejl s jménem se vy odhalujete se všemi vašemi daty. a proto jsem to psal na mejl, že to sem nepatří. a taky proto, že jsem nechtěl, abyste dopadla jak V2, kterého teď díky někomu, kdo je křivák a dal sem jeho mejl s jménem, znají všichni a možná mu to není příjemné. jsou věci, které se nedělají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.