Re: Přerušení živnosti
A co jako chcete prokazovat? Vy se hlásíte na 4 měsíce na úřad nebo já tomu nerozumím. Přečtěte si živnozákon,je tam jasně:podnikatel může přerušit. porovoz.své živn.bez udání důvodu nejdéle na 2 roky. Jestliže chce pozastavit na dobu delší než 6 měsíců je povinen oznámit to písemně na ŽÚ.Fakt si to přečtěte.
Přečíst §31 v ŽZ si samozřejmě umím, zajímá mne praxe.
Musím vyklidit nebytové prostory z důvodu rekonstrukce na 4 měsíce a nemám tudíž kde podnikat. Zajímá mne tedy jak prokážu, že jsem skutečně nepodnikala - neplatit SP, ZP a samozřejmě minimální daň za příslušné měsíce, pravděpodobně se přihlásit na ÚP ( ale to mohu jen když nejsem OSVŠ, že ).
na UP se muzete prihlasit, paklize prerusite podnikani - preruseni se hlasi na SP, ZP, FU i ZU - dostanete papir, ze mate preruseno podnikani a na zaklade tohoto vas veznou do evidence na PU..... Ale vychazim-li z predpokladu, ze prerusit se da na dobu delsi nez 6 mesicu (jak se pise vyse), tak na 4 mesice prerusit nepujde...
Re: Přerušení živnosti - pro p.EVU
Jen abych doplnila informace.
Podařilo se mi dovolat na živnostenský odbor:
Podnikatel oznámením Živnostenskému rejstříku vyjádří svoji vůli přerušit živnost na určitou dobu ( nejméně měsíc) a živnostenský úřad to respektuje. Vydává sdělení o přerušení podnikání pro potřeby "podnikatele" ( např. pro Úřad práce ). FÚ to sdělí ŽÚ úřední cestou. Těch uvedených 6 měsíců je povinnost to ohlásit a zaznamenává se přímo na živnostenský list.
Děkuji Vám všem za spolupráci.
Prosím z čeho vycházíte při tomto tvrzení?
Přerušit živnost můžete třeba na měsíc, pokud se vám chce obíhat úřady a vyplňovat ta jejich lejstra. Oznámíte na FÚ přerušení, v pojišťovnách nelze přerušení, tam se musíte rovnou odhlásit a za měsíc zase přihlásit, pokud nechcete platit zálohy. Na ŽU vůbec nemusíte, ledaže by to přerušení trvalo déle než 6 měsíců. Jana F.
P.S.:
Ještě jsem si vzpoměla - když jsem tady pár dní nebyla, tak někdo prý chtěl můj mail (nevím, proč to zmizelo?), tak tady je prosím :-) Vůbec se s ním netajím, tak mi nemusí nikdo mailem vyhrožovat, že ho zveřejní zároveň s mou totožností. Tu námahu si ušetřte, paní Radko B, alias pane 1234 :-) Jana F.
neumíte číst ani mejly. nikdo vám ničím nevyhrožoval.naopak jsem vám psal, že tím, že píšete mejl s jménem se vy odhalujete se všemi vašemi daty. a proto jsem to psal na mejl, že to sem nepatří. a taky proto, že jsem nechtěl, abyste dopadla jak V2, kterého teď díky někomu, kdo je křivák a dal sem jeho mejl s jménem, znají všichni a možná mu to není příjemné. jsou věci, které se nedělají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 6. 2006 10:15
Poradíte? Potřebovala bych přerušit živnost ( pozastavit podnikání na dobu 4měsíců ) kam to musím všude ohlásit?