Re: Kurz DE na CD?
Milá paní Jano,
ono to "účtování v DE" opravdu od věci nebude. Jak jinak říkat úkonům, které se v DE provádějí? A navíc pro nás co máme zažité i jednoduché účetnictví........ předtím jsme účtovali a te už ne? :-)
Jinak doporčujii sehnat nějakou DEMO verzi DE a na to se to učí nejlíp :-) Ono to opravdu složité není. Tak držím švagrové palce. Až jí začne podnikat každý član rodiny jako mě a nic "za to" jen prbdělé noci v 1.čtvrtletí každý rok, tak jí ta touha po tomhle zaměstnání přejde :-) Přeji hezký zbytek dne.
Re: Kurz DE na CD?
"Účto" je známý a zavedený název pro skvělý program a naprosto chápu, že tvůrci programu ho nepřejmenovali jen proto, že teď už jednoduše neúčtujeme, ale daňově evidujeme :-)
A program Účto ráda doporučím každému - začátečníkovi i pokročilému, dělám v něm cca od 1993 a je fakt skvělý!
Re: A jéje, zase Účto :-)))
To je škoda, Jano F. Účto má svoje pravidla a když je člověk umí využívat, dokáže si velmi usnadnit a urychlit práci. Ty číselníky jsou právě velikou pomocí, lze si i vlastnoručně nadefinovat ledacos podle specifických potřeb a pak to funguje obdobně jako analytika v podvojku. Dá se účtovat bez číselníků, ale to je pracné. S číselníky to odsejpá, že by se klienti divili, jak rychle zvládne šikovná účetní "naházet" jejich faktury do PC - a ještě program průběžně hlásí případné chyby :-)
Milá Jano, nejste v tom sama, kdo Účto nemusí. Účtu podle mě "rozumí" ti, kteří neumí účtovat (evidovat) a plně se spolehnou na to, co ten program vyplivne. A na evidenci je pro mně jedničkou Pohoda pro Dos, která už sice skončila, ale pro evidenci bude fungovat stále. Nejlepší na ní je možnost filtrování a třídění až skoro nemožných sestav. Prostě co chci to tam najdu.
Tony to určitě tak všeobecně nemyslel a díky i za jiný názor na Účto, už z principu je dobrá názorová pluralita :-) Já se přiznám, že ačkoliv je obhajoba Účta Evou M. i jinými velmi, velmi přesvědčivá, ještě víc by na mě zapůsobila od někoho, kdo zná dobře, nejen zběžně, i jiné programy, a hlavně víc programů, nejen pár nějakých nepodařených :-) Vy jich možná znáte spoustu, ale z jiného hlediska, ne uživatelsky. Tak příznivci Účta promiňte a berte tohle vyjádření jen jako snahu hledat co nejlepší program :-) Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.