Re: Kurz DE na CD?
Milá paní Jano,
ono to "účtování v DE" opravdu od věci nebude. Jak jinak říkat úkonům, které se v DE provádějí? A navíc pro nás co máme zažité i jednoduché účetnictví........ předtím jsme účtovali a te už ne? :-)
Jinak doporčujii sehnat nějakou DEMO verzi DE a na to se to učí nejlíp :-) Ono to opravdu složité není. Tak držím švagrové palce. Až jí začne podnikat každý član rodiny jako mě a nic "za to" jen prbdělé noci v 1.čtvrtletí každý rok, tak jí ta touha po tomhle zaměstnání přejde :-) Přeji hezký zbytek dne.
Re: Kurz DE na CD?
"Účto" je známý a zavedený název pro skvělý program a naprosto chápu, že tvůrci programu ho nepřejmenovali jen proto, že teď už jednoduše neúčtujeme, ale daňově evidujeme :-)
A program Účto ráda doporučím každému - začátečníkovi i pokročilému, dělám v něm cca od 1993 a je fakt skvělý!
Re: A jéje, zase Účto :-)))
To je škoda, Jano F. Účto má svoje pravidla a když je člověk umí využívat, dokáže si velmi usnadnit a urychlit práci. Ty číselníky jsou právě velikou pomocí, lze si i vlastnoručně nadefinovat ledacos podle specifických potřeb a pak to funguje obdobně jako analytika v podvojku. Dá se účtovat bez číselníků, ale to je pracné. S číselníky to odsejpá, že by se klienti divili, jak rychle zvládne šikovná účetní "naházet" jejich faktury do PC - a ještě program průběžně hlásí případné chyby :-)
Milá Jano, nejste v tom sama, kdo Účto nemusí. Účtu podle mě "rozumí" ti, kteří neumí účtovat (evidovat) a plně se spolehnou na to, co ten program vyplivne. A na evidenci je pro mně jedničkou Pohoda pro Dos, která už sice skončila, ale pro evidenci bude fungovat stále. Nejlepší na ní je možnost filtrování a třídění až skoro nemožných sestav. Prostě co chci to tam najdu.
Tony to určitě tak všeobecně nemyslel a díky i za jiný názor na Účto, už z principu je dobrá názorová pluralita :-) Já se přiznám, že ačkoliv je obhajoba Účta Evou M. i jinými velmi, velmi přesvědčivá, ještě víc by na mě zapůsobila od někoho, kdo zná dobře, nejen zběžně, i jiné programy, a hlavně víc programů, nejen pár nějakých nepodařených :-) Vy jich možná znáte spoustu, ale z jiného hlediska, ne uživatelsky. Tak příznivci Účta promiňte a berte tohle vyjádření jen jako snahu hledat co nejlepší program :-) Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 6. 2006 15:02
To mě napadlo v souvislosti s tím dotazem dole na kurz účetnictví - tak jsem hledala a našla takové skvosty jako kurz DE, kde se vyučuje "účtování v peněžním deníku"... Nenašel jste prosím někdo k DE na netu něco kvalitního? Obrátila se na mě švagrová, že se chce DE naučit a živit se tím (všichni si v rodině představují, kdovíjak se my účetní máme :-)), tak hledám nějaké vodítko jak systematicky a efektivně někoho DE naučit.
Mimochodem pojem "účtování" se i v DE dost často vyskytuje - takže snad nakonec "účtování v DE", kterému se tady tu a tam někdo vysmívá, není tak docela od věci?
Jana F.