Vlákno názorů k dotazu Pracovní soboty od Jiřka - Re: pracovní soboty A určuje Vám je jako normálně...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 6. 2006 10:28

Jiřka (neregistrovaný)

Re: pracovní soboty
    A určuje Vám je jako normálně rozvrženou směnu nebo jako přesčas? Přesčasů může nařídit 150 h v roce (dalších 266 pak může dohodnout) a přesčasy nesmí činit v průměru víc než 8 h týdně (pokud si vyberete náhradní volno, není to považováno za přesčas). Sice by měl přesčas ve dnech pracovního klidu nařizovat podle Zákoníku vyjímečně, ale dneska nezbývá, než reagovat pružně - když je zakázka, tak se musí udělat. Pak by měl s Vámi také probrat, jak se do práce dostanete, protože vlastně po Vás chce, abyste dělali navíc ve dnech, kdy máte mít volno.
    Pokud ale nemáte v pracovní smlouvě smluveno, že Vaše pracovní doba je od pondělí do pátku a on Vám ji rozvrhne i na víkend, takže vlastně nejde o přesčasy, tak s tím nic nenaděláte. Rozvržení pracovní doby určuje zaměstnavatel. V tomto případě je doprava Váš problém.

• 15. 6. 2006 10:38

pavla (neregistrovaný)

>>prac.doba je 40 hod. tydně a zaměstnavatel nám určuje
    >>prac.soboty a vůbec ho nezajímá,že nemáme žádné
    >>dopravní spojení.Může si to zaměstnavatel vůbec
    >>dovolit a
    >>pokud ano,tak za jakých podmínek?
    >jsem tam zaměstnaná přes agenturu u které mám určenou prac.dobu od pondělí do pátku,s tím,že pokud budou žádat práci v sobotu nebo v neděli musí mi to dát písemně,což nečiní a ani nežádají o práci presčas,jen nařizují.

• 15. 6. 2006 10:43

Jiřka (neregistrovaný)

Ale v tom případě Vy nejste jejich zaměstnancem. Vy jste zaměstnancem té agentury, takže to si vyřiďte s ní. On jen využil služeb agentury, která nabízí svoje služby.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).