Re: Výpočet daně z přev. nemovitostí-pro
Radila mi paní z realitní kanceláře a ta mi řekla, že to mám vypočítat u obou z té částky 600 tis., že to s manželem podáme na FÚ společně a oni to jedno přiznání zruší, což se mi zdá jako nesmysl. Myslím, že by pak po nás požadovali zaplatit od obou tu daň ve výši 18 tis. Kč. Budeme k přiznání dokládat kupní smlouvu a znalecký posudek, tak snad to z toho vyčtou tu prodejní cenu? A nevíte prosím jak to je, když prodává byt jeden majitel a nabyvatelé jsou manželé. Jak se ta daň vypočítává tady? Docela by mě to zajímalo. Díky moc.
Re: Výpočet daně z přev. nemovitostí-pro
Vezmete-li si formulář "Přiznání......" a k němu pokyny, přesně Vás to vede, takže paní z realitky musela mít úlet.:-(((
......."Při převodu se SJM jsou (pro účely daně z převodu nemovitosti) podíly převáděné každým z manželů STEJNÉ."
A co se týká převodu bytu jednoho majitele na více nabyvatelů, je to obdobné, pouze uvádíte tolik příloh, kolik je nabyvatelů, v těchto přílohách vyčíslíte cenu podle velikosti podílu, vypočtete z každé ceny 3% a v Přiznání tyto jednotlivé daně sečtete.
Opět Vás krásně vedou pokyny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.