Re: Výpočet daně z přev. nemovitostí-pro
Radila mi paní z realitní kanceláře a ta mi řekla, že to mám vypočítat u obou z té částky 600 tis., že to s manželem podáme na FÚ společně a oni to jedno přiznání zruší, což se mi zdá jako nesmysl. Myslím, že by pak po nás požadovali zaplatit od obou tu daň ve výši 18 tis. Kč. Budeme k přiznání dokládat kupní smlouvu a znalecký posudek, tak snad to z toho vyčtou tu prodejní cenu? A nevíte prosím jak to je, když prodává byt jeden majitel a nabyvatelé jsou manželé. Jak se ta daň vypočítává tady? Docela by mě to zajímalo. Díky moc.
Re: Výpočet daně z přev. nemovitostí-pro
Vezmete-li si formulář "Přiznání......" a k němu pokyny, přesně Vás to vede, takže paní z realitky musela mít úlet.:-(((
......."Při převodu se SJM jsou (pro účely daně z převodu nemovitosti) podíly převáděné každým z manželů STEJNÉ."
A co se týká převodu bytu jednoho majitele na více nabyvatelů, je to obdobné, pouze uvádíte tolik příloh, kolik je nabyvatelů, v těchto přílohách vyčíslíte cenu podle velikosti podílu, vypočtete z každé ceny 3% a v Přiznání tyto jednotlivé daně sečtete.
Opět Vás krásně vedou pokyny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
20. 6. 2006 9:31
Dobrý den, poradí mi prosím někdo při výpočtu daně z nemovitosti?
Jedná se mi o vyplnění přiznání k dani z přev. nemovitosti. Chci se zeptat, když jsme prodali s manželem byt ze sjm na základě kupní smlouvy a byt byl převeden na jednoho nabyvatele, bere se pro výpočet daně v tomto případě vyšší cena prodejní, která je 600 tis. Kč, a protože každý z nás musí podat na FÚ přiznání, budeme oba uvádět pro výpočet daně těch 600 tis. nebo každý polovinu tedy 300 tis.? Stále mi to není jasné. Díky za odpověď.