Vlákno názorů k dotazu ZAČÁTEK PODNIKANI od Pitrísek - Re: ZAČÁTEK PODNIKANI Hezký večer,před spaním se mi velice...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2006 0:20

Pitrísek (neregistrovaný)

Re: ZAČÁTEK PODNIKANI
    Hezký večer,
    před spaním se mi velice zalíbil Váš dotaz týkající se oblasti podnikánív takové bezvadné oblasti. těžko je krátce odpovědět, protože těch variant a možností je celá řada a zcela závisí na řadě okolností a především na Vás. Předně nevím zda se skutečně chcete touto činností zabývat za účelem zisku - což je podstata podnikání nebo pouze provádět určitou formu realizace svých zájmů. V rámci podnikání se nabízí jako nejjednodušší forma sdružení bez právní subjektivity, kterou Vám ale pravděpodobně celá řada lidí rozmluví ( já jsem účastníkem jednoho sdružení přes 12 let a mám ty nejlepší zkušenosti -všechno závisí na lidech ).
    Další možností je pak založení obchodní společnosti s.r.o., ale ve Vašem případě spíše v.o.s. Jenže správná volba je spíše na delší diskusi a zvážení všech Vašich pro a proti. S pozdravem Petr

• 14. 7. 2006 9:25

Blanka (neregistrovaný)

děkuji Petře za váši milou odpověď.

Ještě mne napadlo,jestli by jsme nemohly vystavovat doklady každá svůj na poloviční částku, a tudíž bychom každá měla samostatnou DE.

děkuji

• 14. 7. 2006 23:57

Pitrísek (neregistrovaný)

Ahojky,
    samozřejmě i toto je samozřejmě možné, ale v tom případě je potřeba uvážit, že si hodláte dělit příjmy, ale s nimi jdou ruku v ruce výdaje!?!? Hodně přátelství a splečných plánů skončilo zbytečně nejen na rozdílných názorech na dělení zisku, ale i na rozdílných názorech jaké výdaje jsou ještě nutné, kdo a jak je bude hradit a také, kdo je bude v tomto případě uplatňovat ve výdajích ( nákladech). A opět je tu téma ne dlouhou diskusi.. raději budu končit. Dobrou noc.Petr

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).