Re: ZAČÁTEK PODNIKANI
Hezký večer,
před spaním se mi velice zalíbil Váš dotaz týkající se oblasti podnikánív takové bezvadné oblasti. těžko je krátce odpovědět, protože těch variant a možností je celá řada a zcela závisí na řadě okolností a především na Vás. Předně nevím zda se skutečně chcete touto činností zabývat za účelem zisku - což je podstata podnikání nebo pouze provádět určitou formu realizace svých zájmů. V rámci podnikání se nabízí jako nejjednodušší forma sdružení bez právní subjektivity, kterou Vám ale pravděpodobně celá řada lidí rozmluví ( já jsem účastníkem jednoho sdružení přes 12 let a mám ty nejlepší zkušenosti -všechno závisí na lidech ).
Další možností je pak založení obchodní společnosti s.r.o., ale ve Vašem případě spíše v.o.s. Jenže správná volba je spíše na delší diskusi a zvážení všech Vašich pro a proti. S pozdravem Petr
Re: ZAČÁTEK PODNIKANI
Ahojky,
samozřejmě i toto je samozřejmě možné, ale v tom případě je potřeba uvážit, že si hodláte dělit příjmy, ale s nimi jdou ruku v ruce výdaje!?!? Hodně přátelství a splečných plánů skončilo zbytečně nejen na rozdílných názorech na dělení zisku, ale i na rozdílných názorech jaké výdaje jsou ještě nutné, kdo a jak je bude hradit a také, kdo je bude v tomto případě uplatňovat ve výdajích ( nákladech). A opět je tu téma ne dlouhou diskusi.. raději budu končit. Dobrou noc.Petr
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 7. 2006 12:22
Dobrý den,
Od září začínáme podnikat. S kamarádkou budeme hrát divadlo pro děti .
Zajímalo by mne jakou formou lze vést účty pokud jsme dvě a budeme vystavovat jeden doklad za představení. Jak to dostane ta druhá do příjmu.
Prosím o pomoc jakou formou se vede DE v tomoto případě, když každá povede svoje účty.
děkuji