Re: Krácení dovo- spěchá!
V zákoníku práce je uvedeno, že musíte srazit přečerpanou dovolenou, takže dejte dovolenou mínusem do hrubé. Sice měl nemocenskou, ale stát se neptá, kde ty peníze vezmete a nikde to není zakázáno. Řeším to také tak, kontrolu ze zdr. pojišťovny i sociálky jsem už měla a vůbec nic proti tomu neměli.
když jsem dovolenou zaplatila, tak jsem odvedla více a když mu ji srazím, tak vlastně dostanu zpět a jsem na nule. Někdo namítá, že za dny sražené dovolené by mělo být neplacené volno a odvod zdravotního. To já nedělám. Měla jsem kontrolu ze zdravotní poj. a nikdo proti tomu nic neměl. Pokud se o tom nezmínite, tak na to ani nemohou přijít. Já jsem se zeptala a bylo mi řečeno ať to neřeším. Možná je to tím, že jsme celkem velká firma a odvody platíme vždy a včas.
ano, dám to mínusem, takže bude mít i hrubou mínusovou, základ pro sociální i zdravotní taky mínusové a odvody taky mínusem. Pokud mu vyplácíte nemocenskou, tak se mínusová výplate odečte od nemocenské a pošlete mu jenom zbytek. Pokud by se chtěl šprajcovat, zastání máte v Zákoně o mzdě a platu §12 odst. 1, písmeno g) - srazit náhradu mzdy za dovolenou na zotavenou, na níž zaměstnanec ztratil nárok, popřípadě na niž mu nárok nevznikl.
Pokud budete cdhtít ještě něco vědět, tak mi na e-mail pošlete telefonní číslo a já Vám dnes do 13:45 zavolám nebo potom až v pondělí po 06:30.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.