pro BN
dovolenou precerpate jako prt... (s prominutim;), staci kdyz si se souhlasem zame-tele vyberete 11 dnu v zime na hory a k 30.6. skoncite .... tezko pak budete prebranou dovolenou nahrazovat neplacenym volnem
bohuzel teoreticky to vim, v praxi jsem se jeste nesetkala (s tim, jak kratit mzdu...)
Re: pro BN
>>>Když krátím dovolenou z důvodu přečerpání, tak kam
>>>dám
>>>tuto položku, je to jako nezdaněná náhrada a odečte
>>>se
>>>od čisté mzdy? Díky všem
>>Myslím, že dovolená by se měla čerpat jen do výše
>>nároku, zbytek by mohlo být neplacené volno.
>****
>dovolenou precerpate jako prt... (s prominutim;),
>staci kdyz si se souhlasem zame-tele vyberete 11 dnu v
>zime na hory a k 30.6. skoncite .... tezko pak budete
>prebranou dovolenou nahrazovat neplacenym volnem
>
>bohuzel teoreticky to vim, v praxi jsem se jeste
>nesetkala (s tim, jak kratit mzdu...)
Já vždy odečítám hrubou částku za přečerpanou dovolenou o hrubé mzdy. Tím se také srovnají odvody, které byly dříve státu odvedeny.
>
Re: pro BN
Vyplacenou náhradu mzdy za dovolenou, na kterou nevznikl nárok, a kterou je zaměstnanec povinen vrátit, je samozřejmě nutné srazit z hrubé mzdy. Děláme to také tak, a zatím to nikdo nenapadl, ale myslím, že úplně správné by bylo ty přečerpané dny zpětně opravit na neplacené volno - hlavně kvůli zdravotnímu pojištění, které by za ty dny mělo být odvedeno. Jinak by zdravotní pojišťovna mohla protestovat.
Re: Krácení dovo- spěchá!
V zákoníku práce je uvedeno, že musíte srazit přečerpanou dovolenou, takže dejte dovolenou mínusem do hrubé. Sice měl nemocenskou, ale stát se neptá, kde ty peníze vezmete a nikde to není zakázáno. Řeším to také tak, kontrolu ze zdr. pojišťovny i sociálky jsem už měla a vůbec nic proti tomu neměli.
když jsem dovolenou zaplatila, tak jsem odvedla více a když mu ji srazím, tak vlastně dostanu zpět a jsem na nule. Někdo namítá, že za dny sražené dovolené by mělo být neplacené volno a odvod zdravotního. To já nedělám. Měla jsem kontrolu ze zdravotní poj. a nikdo proti tomu nic neměl. Pokud se o tom nezmínite, tak na to ani nemohou přijít. Já jsem se zeptala a bylo mi řečeno ať to neřeším. Možná je to tím, že jsme celkem velká firma a odvody platíme vždy a včas.
ano, dám to mínusem, takže bude mít i hrubou mínusovou, základ pro sociální i zdravotní taky mínusové a odvody taky mínusem. Pokud mu vyplácíte nemocenskou, tak se mínusová výplate odečte od nemocenské a pošlete mu jenom zbytek. Pokud by se chtěl šprajcovat, zastání máte v Zákoně o mzdě a platu §12 odst. 1, písmeno g) - srazit náhradu mzdy za dovolenou na zotavenou, na níž zaměstnanec ztratil nárok, popřípadě na niž mu nárok nevznikl.
Pokud budete cdhtít ještě něco vědět, tak mi na e-mail pošlete telefonní číslo a já Vám dnes do 13:45 zavolám nebo potom až v pondělí po 06:30.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 7. 2006 14:08
Když krátím dovolenou z důvodu přečerpání, tak kam dám tuto položku, je to jako nezdaněná náhrada a odečte se od čisté mzdy? Díky všem