Vlákno názorů k dotazu Cestovní náhrady od Ilona - Re: Cestovní náhrady >Po uskutečnění zahraniční pracovní cesty nám...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 7. 2006 14:08

Ilona (neregistrovaný)

Re: Cestovní náhrady
    >Po uskutečnění zahraniční pracovní cesty nám byly
    >vráceny EURA.
    >Zajímalo by mě, zda striktně se musí na zahraniční
    >cestu vybavit zaměstnance cizí měnou
    nemusi, zakon rika "Zaměstnavatel se může se zaměstnancem dohodnout na poskytnutí zálohy na stravné v cizí měně i v jiné měně než stanovené vyhláškou Ministerstva financí (§ 12 odst. 2) pro příslušný stát, pokud je k této měně Českou národní bankou vyhlašován kurz devizového trhu nebo přepočítací poměr."

z toho mi vyplyva, ze muze byt i Kc

a za další , jak
    >zaúčtovat v podvojném účetnictví zálohu, kterou jsme
    >poskytli v českých korunách a to větší zálohu a přeplatek
    >zálohy nám byl vrácen v EURECH.Děkuji Jiřina
    zaloha 335//211xxx

vraceni casti zalohy 211yyy (EUR pokladna) // 335
    (eura prepocitat kurzem skutecneho vraceni do pokladny (na uctu 335 vznikne kurz. rozdil)

Jedna citace na zaver ;)
    "Částku, o kterou byla poskytnutá záloha při zahraniční pracovní cestě vyšší, než činí nároky zaměstnance, vrací zaměstnanec zaměstnavateli ve měně, kterou mu zaměstnavatel poskytl, nebo ve měně, na kterou zaměstnanec tuto měnu v zahraničí směnil, nebo v české měně"

• 14. 7. 2006 14:15

Jiřina (neregistrovaný)

To máme stejný názor, ale nevím , když záloha je na 335/211 a dále vyúčtuji pracovní cestu na 512/211, tak mi nebude sedět pokladna o proúčtovanou poskytnutou zálohu, prakticky 2x výdej, jak s tím mám naložit , jak zaúčtovat .

• 14. 7. 2006 14:20

Ilona (neregistrovaný)

prac. cestu uctujete 512/335 - tim se vam ponizi zaloha, zbytek vrati .... a jasne - vlastne se nevi, kolik ma vracet, ze? ;))) jo, tak to jste me dostala o)

no uz to asi mam - vypocitate kolik by vam mel vracet v Kc (zaloha minus hodnota SC a ty Kc pak kurzem z data vyplaceni zalohy prevedete na Eur .... tolik Eur by vam mel vratit do valutove pokladny)
    pak ty EUr v pokladne ale prepocitate kurzem ze dne vraceni a rozdil na 335 je kurz. rozdil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).