Re: Cestovní náhrady
>Po uskutečnění zahraniční pracovní cesty nám byly
>vráceny EURA.
>Zajímalo by mě, zda striktně se musí na zahraniční
>cestu vybavit zaměstnance cizí měnou
nemusi, zakon rika "Zaměstnavatel se může se zaměstnancem dohodnout na poskytnutí zálohy na stravné v cizí měně i v jiné měně než stanovené vyhláškou Ministerstva financí (§ 12 odst. 2) pro příslušný stát, pokud je k této měně Českou národní bankou vyhlašován kurz devizového trhu nebo přepočítací poměr."
z toho mi vyplyva, ze muze byt i Kc
a za další , jak
>zaúčtovat v podvojném účetnictví zálohu, kterou jsme
>poskytli v českých korunách a to větší zálohu a přeplatek
>zálohy nám byl vrácen v EURECH.Děkuji Jiřina
zaloha 335//211xxx
vraceni casti zalohy 211yyy (EUR pokladna) // 335
(eura prepocitat kurzem skutecneho vraceni do pokladny (na uctu 335 vznikne kurz. rozdil)
Jedna citace na zaver ;)
"Částku, o kterou byla poskytnutá záloha při zahraniční pracovní cestě vyšší, než činí nároky zaměstnance, vrací zaměstnanec zaměstnavateli ve měně, kterou mu zaměstnavatel poskytl, nebo ve měně, na kterou zaměstnanec tuto měnu v zahraničí směnil, nebo v české měně"
Re: Cestovní náhrady
prac. cestu uctujete 512/335 - tim se vam ponizi zaloha, zbytek vrati .... a jasne - vlastne se nevi, kolik ma vracet, ze? ;))) jo, tak to jste me dostala o)
no uz to asi mam - vypocitate kolik by vam mel vracet v Kc (zaloha minus hodnota SC a ty Kc pak kurzem z data vyplaceni zalohy prevedete na Eur .... tolik Eur by vam mel vratit do valutove pokladny)
pak ty EUr v pokladne ale prepocitate kurzem ze dne vraceni a rozdil na 335 je kurz. rozdil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 7. 2006 13:58
Po uskutečnění zahraniční pracovní cesty nám byly vráceny EURA.
Zajímalo by mě, zda striktně se musí na zahraniční cestu vybavit zaměstnance cizí měnou a za další , jak zaúčtovat v podvojném účetnictví zálohu, kterou jsme poskytli v českých korunách a to větší zálohu a přeplatek zálohy nám byl vrácen v EURECH.Děkuji Jiřina