Re: Autobazar a faktura v euro?
§19 - nové auto z EU = i neplátce podává DP a odvádí daň, a někde přímo v zákoně nebo v dodatcích, nechce se mi to hledat, je upřesněno, že nové auto nemusí být zase tak úplně nové, takže by ho mohl prodávat i autobazar. Jana F.
Já bych Vám ráda poradila, ale tohle opravdu nevím, nesetkala jsem se s tím. Netýká se to ani tak autobazaru, ale spíš obecně toho, jestli se může mezi 2 českými firmami platit v eurech, já bych v tom neviděla problém, ale chtělo by to potvrdit ještě nějakým odborníkem.
podnikatelé si mohou mezi sebou platit třeba australských dolarech. záleží na domluvě. doklad o uzp musí být na koruny, kvůli dph, ale úhrady po domluvě těch dvou stran v čemkoliv, klidně i ve zlatě tebo bramborách. takže na fakturu či jiný doklad musí plátce uvést v K4, ale může k tomu rovnou napsat přepočet na eura.
školení o čem prosím??? školení byste potřebovala vy, pokud nevíte, jaký je pro klienta rozdíl v tom, jestli zaplatí v kč nebo v eurech, ani po nakopnutí s připomínkou kurzu.
prosím v čem jste mě školila? v tom, jak zůstat bez ironických poznámek při komunikaci s "nevědoucí" osobou? ( píšu velmi velmi mírně, aby Eva neměla moc práce s mazáním)
>>Tak vidím, že jsem tady udělala pro 1234 školení, vše
>>vysvětlila a stejně se nic nedozvěděla :-) Opravdu k
>>tomu nikdo nic nevíte, prosím? Jana F.
>>***********************
>
>školení o čem prosím??? školení byste potřebovala vy,
>pokud nevíte, jaký je pro klienta rozdíl v tom, jestli
>zaplatí v kč nebo v eurech, ani po nakopnutí s
>připomínkou kurzu.
>prosím v čem jste mě školila? v tom, jak zůstat bez
>ironických poznámek při komunikaci s "nevědoucí" osobou?
>( píšu velmi velmi mírně, aby Eva neměla moc práce s
>mazáním)
Tak se hned nečertěte :-))), myslela jsem jen podle vaší poznámky:
>>a jaký je rozdíl mezi koupí starého a nového auta a platbě DPH?
že nic netušíte o dovozu aut :-) Jana F.
Já bych v tom stejně jako kolega 1234 problém nehledal (na rozdíl od paní Jany F.) Když se mně někdo zeptá, jestli chci to auto platit v eurech nebo korunách a já mám od známého Vietnamce eura za bůra, koupím ho samozřejmě v eurech a nebudu tu přemýšlet o dovozech a jestli se smí platit v eurech v Čechách a jiných komplikacích, které tu kolegyně vymýšlejí :-).
aha, tak z toho, že český autobazar nabízí platbu v eurech nebo v kč a já se divím, co to píšete za nesmysly ohledně nového auta a DPH usuzujete, že nevím nic o dovozu aut? od vás bych se nechal vyškolit tak maximálně víte na co...ale ohledně daní a účta jen neustále potvrzujete, že jste opravdu moc drahá pro klienty:-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.