Re: Autobazar a faktura v euro?
tak teď teda nechápu já?? co na tom nechápete?
a jaký je rozdíl mezi koupí starého a nového auta a platbě DPH? když koupím něco starého, tak tam není dph když je to od plátce??
8-o
§19 - nové auto z EU = i neplátce podává DP a odvádí daň, a někde přímo v zákoně nebo v dodatcích, nechce se mi to hledat, je upřesněno, že nové auto nemusí být zase tak úplně nové, takže by ho mohl prodávat i autobazar. Jana F.
Já bych Vám ráda poradila, ale tohle opravdu nevím, nesetkala jsem se s tím. Netýká se to ani tak autobazaru, ale spíš obecně toho, jestli se může mezi 2 českými firmami platit v eurech, já bych v tom neviděla problém, ale chtělo by to potvrdit ještě nějakým odborníkem.
podnikatelé si mohou mezi sebou platit třeba australských dolarech. záleží na domluvě. doklad o uzp musí být na koruny, kvůli dph, ale úhrady po domluvě těch dvou stran v čemkoliv, klidně i ve zlatě tebo bramborách. takže na fakturu či jiný doklad musí plátce uvést v K4, ale může k tomu rovnou napsat přepočet na eura.
školení o čem prosím??? školení byste potřebovala vy, pokud nevíte, jaký je pro klienta rozdíl v tom, jestli zaplatí v kč nebo v eurech, ani po nakopnutí s připomínkou kurzu.
prosím v čem jste mě školila? v tom, jak zůstat bez ironických poznámek při komunikaci s "nevědoucí" osobou? ( píšu velmi velmi mírně, aby Eva neměla moc práce s mazáním)
>>Tak vidím, že jsem tady udělala pro 1234 školení, vše
>>vysvětlila a stejně se nic nedozvěděla :-) Opravdu k
>>tomu nikdo nic nevíte, prosím? Jana F.
>>***********************
>
>školení o čem prosím??? školení byste potřebovala vy,
>pokud nevíte, jaký je pro klienta rozdíl v tom, jestli
>zaplatí v kč nebo v eurech, ani po nakopnutí s
>připomínkou kurzu.
>prosím v čem jste mě školila? v tom, jak zůstat bez
>ironických poznámek při komunikaci s "nevědoucí" osobou?
>( píšu velmi velmi mírně, aby Eva neměla moc práce s
>mazáním)
Tak se hned nečertěte :-))), myslela jsem jen podle vaší poznámky:
>>a jaký je rozdíl mezi koupí starého a nového auta a platbě DPH?
že nic netušíte o dovozu aut :-) Jana F.
Já bych v tom stejně jako kolega 1234 problém nehledal (na rozdíl od paní Jany F.) Když se mně někdo zeptá, jestli chci to auto platit v eurech nebo korunách a já mám od známého Vietnamce eura za bůra, koupím ho samozřejmě v eurech a nebudu tu přemýšlet o dovozech a jestli se smí platit v eurech v Čechách a jiných komplikacích, které tu kolegyně vymýšlejí :-).
aha, tak z toho, že český autobazar nabízí platbu v eurech nebo v kč a já se divím, co to píšete za nesmysly ohledně nového auta a DPH usuzujete, že nevím nic o dovozu aut? od vás bych se nechal vyškolit tak maximálně víte na co...ale ohledně daní a účta jen neustále potvrzujete, že jste opravdu moc drahá pro klienty:-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 7. 2006 17:09
Autobazar nabídl vystavit fakturu v korunách, nebo v euro. Nevíte o tomto postupu někdo něco bližšího? Co je pro klienta - podnikatele výhodnější? Jana F.