Vlákno názorů k dotazu Prosím někoho zkušeného ve mzdách o radu od Peťa - Re: Prosím někoho zkušeného ve mzdách o Stejný...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 8. 2006 12:34

Peťa (neregistrovaný)

Re: Prosím někoho zkušeného ve mzdách o
    Stejný problém jsem řešila pře pár měsíci. U nás se však jednalo o rozdělení odměn mezi zaměstnanci. Jeden měsíc, jsem jim je spočetla špatně a tak jsem jim rozdíl přičetla při mzdách následující měsíc. V tom určitě nevidím problém, udělat to tak, ale nevím, jak je to s přesčasy, řídíte-li se zákonem, kde je stanovena sazba za přesčasové hodiny. U nás mají složku odměn pohyblivou, proto jsem mohla s tou částkou hýbat. Řekla bych, že to jde, ale počkejte si ještě na další odpovědi.P.

• 1. 8. 2006 13:23

Líba (neregistrovaný)

Já bych to také doplatila v nejbližší výplatě, zaměstnancům bych to osobně vysvětlila a k měsícům, kdy byla chyba bych si udělala poznámku, kdy bylo doplaceno. Příplatky bych počítala průměrem, který jim platil v tom březnu nebo červnu.

• 1. 8. 2006 13:48

Irena (neregistrovaný)

Tak to jsem rada,ze mi radite takto:)
    Akorat ja jim nemusim pocitat prumerem,protoze ja jsem ji tehdy ten prescas pocitala dobre,ale nedala jsem ten pocet hodin prave do odprac.hodin,takze o tolik jim jen ted zvysim odprac.hodiny,ne?
    Akorat to mozna bude delat prave problem v tom,ze jich najednou v tomto mesici budou mit udajne vice nez je planovano,ale dam si tam tu poznamku. Jde preci jen o to,ze je nechcem okrast,ze:))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).