Re: Prosím někoho zkušeného ve mzdách o
Stejný problém jsem řešila pře pár měsíci. U nás se však jednalo o rozdělení odměn mezi zaměstnanci. Jeden měsíc, jsem jim je spočetla špatně a tak jsem jim rozdíl přičetla při mzdách následující měsíc. V tom určitě nevidím problém, udělat to tak, ale nevím, jak je to s přesčasy, řídíte-li se zákonem, kde je stanovena sazba za přesčasové hodiny. U nás mají složku odměn pohyblivou, proto jsem mohla s tou částkou hýbat. Řekla bych, že to jde, ale počkejte si ještě na další odpovědi.P.
Re: Prosím někoho zkušeného ve mzdách o
Tak to jsem rada,ze mi radite takto:)
Akorat ja jim nemusim pocitat prumerem,protoze ja jsem ji tehdy ten prescas pocitala dobre,ale nedala jsem ten pocet hodin prave do odprac.hodin,takze o tolik jim jen ted zvysim odprac.hodiny,ne?
Akorat to mozna bude delat prave problem v tom,ze jich najednou v tomto mesici budou mit udajne vice nez je planovano,ale dam si tam tu poznamku. Jde preci jen o to,ze je nechcem okrast,ze:))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 8. 2006 9:29
Prosím někoho zkušeného ve mzdách o radu.
lZjistila jsem,že jsem špatně vypočítala mzdu,co se týká přesčasů v březnu a v červnu.
Zaměstnanci mi zapsali své přesčasy jen do kolonky přesčasů,ale nepočítali si to do odprac.hodin,takže to dělá v červnu o dva dny méně a v březnu také každému. Každý si uvedl přesčas 8 hodin dvakrát,takže jde o celou směnu.
Mohu jim to ted najednou dodatečně dopřičíst? A tudíž i stravenky na ty dny dodat?
Jak bych měla postupovat správně? Co s tím mohu dělat,prosím,poraďte mi někdo.