Re: leasing auta,DPH a odpisy
asi jsem se špatně vyjádřila. měla jsem na mysli částky do daňových výdajů. nemám ještě daňové přiznání. vím,že cenu dělím počtem měsíců (36) a násobím podle toho kolik měsíců v roce trval ten leasing. ale nevím, jestli mám brát výchozí cenu co je na splátkovým kalendáři minus veškeré DPH, nebo smluvní poplatky, cena za vykoupení atd. se tam nepočítají a dají se rovnou do daňových výdajů. nevím jak to lépe vysvětlit. zatím díky
Re: leasing auta,DPH a odpisy
*** Chápu :-)) U hodnoty leasingu vycházíte ze smlouvy. Takže tam patří ta první "akonatace" a pak splátky, jak jsou uvedeny v kalendáři. Nepatří tam odkup auta - to bude nákladem při ukončení. Pokud jste měli nějaký náklad mimo splátkový kalendář (třeba nějaké poplatky), tak ty tam nepatří - ty byly nákladem zvlášť. U DPH záleží na typu auta - jsou součástí splátek ale u nákladních si DPH uplatňujete. Doufám, že jsem na nic nezapomněla. Kontrolu máte tak, že Vám ta jedna třicetišestina bude koresponovat se plátkou, od které je odečtena část "akontace" ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.