Re: leasing auta,DPH a odpisy
asi jsem se špatně vyjádřila. měla jsem na mysli částky do daňových výdajů. nemám ještě daňové přiznání. vím,že cenu dělím počtem měsíců (36) a násobím podle toho kolik měsíců v roce trval ten leasing. ale nevím, jestli mám brát výchozí cenu co je na splátkovým kalendáři minus veškeré DPH, nebo smluvní poplatky, cena za vykoupení atd. se tam nepočítají a dají se rovnou do daňových výdajů. nevím jak to lépe vysvětlit. zatím díky
Re: leasing auta,DPH a odpisy
*** Chápu :-)) U hodnoty leasingu vycházíte ze smlouvy. Takže tam patří ta první "akonatace" a pak splátky, jak jsou uvedeny v kalendáři. Nepatří tam odkup auta - to bude nákladem při ukončení. Pokud jste měli nějaký náklad mimo splátkový kalendář (třeba nějaké poplatky), tak ty tam nepatří - ty byly nákladem zvlášť. U DPH záleží na typu auta - jsou součástí splátek ale u nákladních si DPH uplatňujete. Doufám, že jsem na nic nezapomněla. Kontrolu máte tak, že Vám ta jedna třicetišestina bude koresponovat se plátkou, od které je odečtena část "akontace" ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 8. 2006 9:50
Prosím o radu. Jelikož to dělám poprvé,potřebovala bych vědět, co vše se zahrnuje do ceny auta. Mám 5 leasingů a moje účetní každý spočítala jinak. Jednou do ceny na odpisy zahrnula i DPH, jindy jen DPH 5 %, nebo tam vůbec není. Kupní cena automobilu 1000 Kč na konci leasingu se také počítá do celkové ceny? Co poplatky za smlouvu? Jsem z toho celá zmatená a nevím co je správně. Nebo by mi stačilo vědět, kde najdu nějaké info o těchto odpisech atd. Mockrát děkuji. Nešťastná Lída