Re: Zrušení D-171 - prosím kde?
*** Jani, on vysloveně není zrušen. Jen jeho platnost byla svázána se zákonem, který byl nahrazen novým. Tudíž i jeho platnost tímto skončila. Já jsem ho použila jako další z podpůrných argumentů mého tvrzení, že DPH není nutno v případě krádeže odvádět. Dotyčný pán ho vzal jako svůj podpůrný argument, že DPH je nutno odvést. A udělala jsem to proto, že v tomto pokynu, i když pozbyl platnosti, je to jasně uvedeno a nic jasnějšího k novému zákonu vydáno nebylo. Tak, jako se na bývalý zákon obracím třeba v případě TZ (protože současný nijak neřeší), tak jsem si ho vzala jako pomůcku :-)) ***
Paní Eva M. píše (podstatně níže):
Na BC by přece mělo jít především o odborné problémy, že :-)
takže bylo-li by libo (aby nedošlo k mýlce),
z. 588/1992 Sb skončil k 30.4. 2004 a s ním i metodický pokyn D-171
a nový zákon 235/2004 Sb. platí od 1.5.2004.
To jsou fakta, pokud budí úsměv, přidejte si smajlík.
Čtení zákonů (i starších) opravdu pomůže pochopit i dnešní situace:
Článek VII.
Ministr financí se zmocňuje, by mohl v roce 1920 bez předchozího schválení Národního shromáždění, ale na dodatečné ospravedlnění:
nemovitý státní majetek až do celkového obnosu 1,000.000 K zciziti,
Finanční zákon
republiky Československé pro rok 1920 č. 104/1920 Sb.
je to proto, že pokud někdo bude ještě postupovat podle starého dph (podávat přiznání, bude kontrolován atd atd.), platí pro něj ještě 171. u hmoty se postupuje podle toho, co bylo v té době platné / u správy podle současné právní úpravy (není-li však nevýhodnější pro subjekt, pak také podle předchozí) /
Já jsem se jenom (doufám) slušně zeptal, protože na TOMTO foru
již nás taky někdo školil v tom, jak se správně ptát - viz http://stare.cz/otazky/
a tam je význam vámi použitého smajlíku :-)))) vysvětlen jinak.
Kopírovat to sem nebudu, podcenil bych účastníky tohoto fora,
to si každý umí nalézt.
OT komentář
>>>>> Ministr financí se zmocňuje, by mohl v roce 1920 bez
>>>>>předchozího schválení Národního shromáždění, ale na
>>>>>dodatečné ospravedlnění:
>>>>> nemovitý státní majetek až do celkového obnosu
>>>>>1,000.000 K zciziti,
>>>>>
>>>>>Finanční zákon
>>>>>republiky Československé pro rok 1920 č. 104/1920 Sb.
>>>>
Když už sem opravdu musíte ke každému tématu cpát tenhle balast, tak prosím věnujte ctěnou pozornost faktu, že v r. 1920 mělo slovo "zciziti" diametrálně odlišný význam.
>>>>*** Ale vždyť Vám nikdo nebrání odvádět si DPH při
>>>>krádeži. Tak co pořád máte? :-)))) ***
>>>
>>>Brání, protože nekradu. Buďte ujištěná, že pokud bych
>>>něco ukrad, tak z toho DPH odvedu, neboť jsem plátce
>>>DPH.
>>>BTW (je to dobře napsané?) TOTO :-)))) je čtyřnásobný
>>>úsměv?
...nebo taky symbol pro pořádný podbradek...
>>
>>***...no tak ke mně ho v žádném případě Vy
>>nevysílejte
>>***
>Já jsem se jenom (doufám) slušně zeptal, protože na
>TOMTO foru
>již nás taky někdo školil v tom, jak se správně ptát
>- viz http://stare.cz/otazky/
>a tam je význam vámi použitého smajlíku :-))))
>vysvětlen jinak.
>Kopírovat to sem nebudu, podcenil bych účastníky
>tohoto fora,
>to si každý umí nalézt.
Nalézt snad ano, používat nikoliv, jak je vidět z mnohých případů...
Re: OT komentář
*** Tak to jste si teď asi naběhla neuvěřitelným způsobem u těch, kteří jsou zastánci přesných pravidel :-)) Takže aby bylo jasno, u mě počet závorek znamená jen větší či menší úsměv. Jedna jedinná ubohá opuštěná je jen pousmání nebo projev dobré vůle :-) Čím víc, tím radostnější. V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ je nepoužívám pro pošklebek, výsměch nebo posměch. Když mě něco štve, nedávám tam nic. Tak to jen pro ty, kteří prošli školou smajlíků a vykládali by si to u mě jinak :-) ***
Re: OT komentář
Určitě si to vykládá většina správně, tak jak píšete, nebojte. Váš text bez smajlíků na mě působí jako ledové ostří :-))) A k těm nějakým pravidlům - kdo by prosím vás slepě uznával nějaká dogmata? Stačí nám ty zákony a i mezi nimi se snažíme kličkovat, jak to jde :-) Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.