Re: Zrušení D-171 - prosím kde?
*** Jani, on vysloveně není zrušen. Jen jeho platnost byla svázána se zákonem, který byl nahrazen novým. Tudíž i jeho platnost tímto skončila. Já jsem ho použila jako další z podpůrných argumentů mého tvrzení, že DPH není nutno v případě krádeže odvádět. Dotyčný pán ho vzal jako svůj podpůrný argument, že DPH je nutno odvést. A udělala jsem to proto, že v tomto pokynu, i když pozbyl platnosti, je to jasně uvedeno a nic jasnějšího k novému zákonu vydáno nebylo. Tak, jako se na bývalý zákon obracím třeba v případě TZ (protože současný nijak neřeší), tak jsem si ho vzala jako pomůcku :-)) ***
*** Starý zákon skončil tuším v polovině roku 2004 a pak máme už zákon o DPH nový. Takže zároveň s tím starým ***
Paní Eva M. píše (podstatně níže):
Na BC by přece mělo jít především o odborné problémy, že :-)
takže bylo-li by libo (aby nedošlo k mýlce),
z. 588/1992 Sb skončil k 30.4. 2004 a s ním i metodický pokyn D-171
a nový zákon 235/2004 Sb. platí od 1.5.2004.
To jsou fakta, pokud budí úsměv, přidejte si smajlík.
Čtení zákonů (i starších) opravdu pomůže pochopit i dnešní situace:
Článek VII.
Ministr financí se zmocňuje, by mohl v roce 1920 bez předchozího schválení Národního shromáždění, ale na dodatečné ospravedlnění:
nemovitý státní majetek až do celkového obnosu 1,000.000 K zciziti,
Finanční zákon
republiky Československé pro rok 1920 č. 104/1920 Sb.
je to proto, že pokud někdo bude ještě postupovat podle starého dph (podávat přiznání, bude kontrolován atd atd.), platí pro něj ještě 171. u hmoty se postupuje podle toho, co bylo v té době platné / u správy podle současné právní úpravy (není-li však nevýhodnější pro subjekt, pak také podle předchozí) /
Já jsem se jenom (doufám) slušně zeptal, protože na TOMTO foru
již nás taky někdo školil v tom, jak se správně ptát - viz http://stare.cz/otazky/
a tam je význam vámi použitého smajlíku :-)))) vysvětlen jinak.
Kopírovat to sem nebudu, podcenil bych účastníky tohoto fora,
to si každý umí nalézt.
OT komentář
>>>>> Ministr financí se zmocňuje, by mohl v roce 1920 bez
>>>>>předchozího schválení Národního shromáždění, ale na
>>>>>dodatečné ospravedlnění:
>>>>> nemovitý státní majetek až do celkového obnosu
>>>>>1,000.000 K zciziti,
>>>>>
>>>>>Finanční zákon
>>>>>republiky Československé pro rok 1920 č. 104/1920 Sb.
>>>>
Když už sem opravdu musíte ke každému tématu cpát tenhle balast, tak prosím věnujte ctěnou pozornost faktu, že v r. 1920 mělo slovo "zciziti" diametrálně odlišný význam.
>>>>*** Ale vždyť Vám nikdo nebrání odvádět si DPH při
>>>>krádeži. Tak co pořád máte? :-)))) ***
>>>
>>>Brání, protože nekradu. Buďte ujištěná, že pokud bych
>>>něco ukrad, tak z toho DPH odvedu, neboť jsem plátce
>>>DPH.
>>>BTW (je to dobře napsané?) TOTO :-)))) je čtyřnásobný
>>>úsměv?
...nebo taky symbol pro pořádný podbradek...
>>
>>***...no tak ke mně ho v žádném případě Vy
>>nevysílejte
>>***
>Já jsem se jenom (doufám) slušně zeptal, protože na
>TOMTO foru
>již nás taky někdo školil v tom, jak se správně ptát
>- viz http://stare.cz/otazky/
>a tam je význam vámi použitého smajlíku :-))))
>vysvětlen jinak.
>Kopírovat to sem nebudu, podcenil bych účastníky
>tohoto fora,
>to si každý umí nalézt.
Nalézt snad ano, používat nikoliv, jak je vidět z mnohých případů...
Re: OT komentář
*** Tak to jste si teď asi naběhla neuvěřitelným způsobem u těch, kteří jsou zastánci přesných pravidel :-)) Takže aby bylo jasno, u mě počet závorek znamená jen větší či menší úsměv. Jedna jedinná ubohá opuštěná je jen pousmání nebo projev dobré vůle :-) Čím víc, tím radostnější. V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ je nepoužívám pro pošklebek, výsměch nebo posměch. Když mě něco štve, nedávám tam nic. Tak to jen pro ty, kteří prošli školou smajlíků a vykládali by si to u mě jinak :-) ***
Re: OT komentář
Určitě si to vykládá většina správně, tak jak píšete, nebojte. Váš text bez smajlíků na mě působí jako ledové ostří :-))) A k těm nějakým pravidlům - kdo by prosím vás slepě uznával nějaká dogmata? Stačí nám ty zákony a i mezi nimi se snažíme kličkovat, jak to jde :-) Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
22. 8. 2006 12:42
Věřím tvrzení, že byl zrušen, nemohu to ale nikde najít, tady to ještě není: http://www.sbirka.cz/pokyny.htm
Můžete sem někdo dát odkaz, prosím?