Vlákno názorů k dotazu Platový výměr, prosím o radu od Karel - Re: Platový výměr, prosím o radu Platovy vymer urcuje...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2006 13:00

Karel (neregistrovaný)

Re: Platový výměr, prosím o radu
    Platovy vymer urcuje zamestnavatel, vy ho nemusite podepisovat, je to jednostrany akt.
    Pokud mate vyssi mzdu je to OK. Pokud ne, stejne s tim nic neudelate.

• 5. 9. 2006 13:28

Ondřej Hynek (neregistrovaný)

děkuji, ale to se mi nějak nezdá
    Můj platový výměr není součástí smlouvy. Podepisoval jsem ho já, i zaměstnavatel. Z toho usuzuji, že když dojde ke změně platu, musí být podepsán nový platový výměr. V mém případě se mzda oproti původnímu platovému výměru zvětšila. Tak proč nedostanu nový platový výměr aby nemohlo dojít k jejímu snížení ?

• 5. 9. 2006 13:49

Docent (neregistrovaný)

Re: děkuji, ale to se mi nějak nezdá
    No měl byste ho dostat a minimálně podepsat převzetí, zkuste se zeptat mzdovky, jestli neleží u ní na stole :-). Ale jak píše kolega, není to dohoda, je to jednostranný krok zaměstnavatele, jak vám přidal, může vám zase ubrat.

• 5. 9. 2006 16:25

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: děkuji, ale to se mi nějak nezdá
    Pokud máte platový Výměr , na něm Váš podpis stvrzuje
    pouze jeho převzetí. PLat.výměr vystavuje Váš zaměstnavatel buď podle Zákona o platu ( zákonné podmínky) nebo v návaznosti na kolektivní smlouvu,máte-li ji. Zaměstnavatel rovněž může stanovit ve svém vnitřním předpisu zařazení prací a výši mzdových tarifů ( avšak nejméně podle Nař.vlády). Není-li tomu tak, bude se jednat o Dohodu o mzdě, kde byly sjednány mzdové podmínky individuelně(pokud nejsou již sjednány v prac.smlouvě).
    Takže snížit mzdu nebo plat Vám může podle toho, jak máte plat(mzdu) postaven. Není-li část odměny za práci vázána na hodnocení ( obsahuje jen tzv.základ) nebo neobsahuje tzv. pohyblivou složku ,má zaměstnavatel omezenou možnost s Vaším platem (mzdou) "hýbat".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).