Re: vývoz zboží
Do října, pod podmínkou, že máte čím doložit vývoz zboží. (na JSD je potvrzen výstup do třetí země pohraničním celním úřadem, nebo máte jiný doklad - CMR, dodací list - stvrzující že k vývozu došlo) Řeší to §66 odst. 3, 5 a 6
Částku uveďte dle §4 odst.4 - tzn. fakturovanou přepočtenou Vašim pevným kurzem
Re: vývoz zboží
1)ano, do DP můžete vývoz zahrnout, až se Vám vrátí potvrzené JSD o výstupu z EU do 3. země - ve Vašem případě možná 10/06.
Může se stát, že JSD budete mít z 10/06, ale vrátí se Vám potvrzené až ve 12/06, tak zahrnete až ve 12/06, prostě ke dni, kdy jste konečně schopni doložit vývoz, nebudete dělat dod.daň.přiznání.
2)měla jsem také problém, jaký kurz použít pro přepočet základu daně u vývozu (účetní či celní=statistiská hodnota z JSD), FU mě donutil používat statistickou hodnotu, ale byla jsem informována, že po vstupu do EU již MF nevydává Pokyny D, ale platí Metodické pokyny a výkady MF na jejich stránkách a současně platí také kladné stanovisko MF k návrhům koordinačního výboru komory daň.poradců, takže kuk na uvedené stránky=Zápisy z jednání, čtení je to sice náročné časově, ale pro nás plátce směrodatné a můžeme díky tomu ledasco obhájit.
Takže na těchto stránkách kukněte vlevo na Příspěvky KV KDP-všechny body ...-zápisy, daň z příjmů, DPH atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.