Re: nástup do nového PP za trvání "staré
Nemůže mít dva hlavní pracovní poměry naráz. Uvažujte, který vlastně platí ? No přece ten původní, který defacto neskončil. Čili ten prac.poměr uzavřený u Vás je neplatným! Při troše dobré vůle a úpravě prac.doby by se dal považovat za vedlejší. Přečtětě si § 69 a 70 Zák.práce. Pro mně by byl neplatný a určitě bych velmi váhala, jestli bych takového zaměstnance vůbec chtěla s ohledem na to, jak opouští zaměstnání. Ale to je jen můj subjektivní názor.
Re: nástup do nového PP za trvání "staré
no nevím, volala jsem na inspektorát bezpečnosti práce a tam mi tvrdili, že v žádném případě prac.poměr u nás není neplatným,je to věc zaměstnance,že řádně neukončil pracovní poměr u bývalého zaměstnavatele a pouze soud by určil neplatnost či platnost prac.poměru.já s tím žádnou zkušenost nemám,proto jsem se ptala, nevím co je správné,nehledě na to, že já nepřijímámzaměstnance,ale jednatel,který se mě neptá, já "jen" pak řeším ty problémy :) díky za názor, má ještě prosím někdo jiný názor ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.