Re: Ukončení prac. poměru a odstupné
Výpověď už nemám, zaslal jsem ji zpět firmě, ale znění bylo :
Ukončení pracovního poměru oboustranou dohodou ke dni 20.11.2006
Zaměstnanec nemá nárok na odstupné.
Konečné skončení pracovního poměru s platností ke dni ukončení pracovní neschopnosti.
Hmm, tak to je něco jiného. Ze strany firmy to bylo zmatené od samého začátku, buď skončím k nějakému datu nebo skončím ke dnu ukončení neschopnosti, ale obě zaráz nejde.
Oni Vám neposlali klasickou výpověď, ale dohodu a tím, že jste nesouhlasil s jednou z částí by se musela opravdu přepracovat. A váš pracovní poměr tvá dál. Osobně nechápu, proč jste firmu osobně nenavštívil a tyto věci si jednoznačně neujasnil na místě.
Vidíte, a právě proto jsem se ho nejdřív zeptala na znění, protože jsem měla podezření, že o výpověď asi nešlo. Ze strany firmy to nebylo zmatené. Pro Štefana - souhlasím s anonymem. Firma Vám poslala dohodu o skončení pracovního poměru k 20.11.2006 (to že nemáte nárok na odstupné tam ani nemuseli dodávat). Vy jste nesouhlasil (je jedno, zda s celým zněním nebo jen s něčím), tedy se na ukončení nedohodli. Teprve až obě strany se dohodnou na znění a dohodu stvrdí podpisy, pak je dohoda platná. Váš pracovní poměr neskončil, trvá a Vy jste měl nastoupit do práce, což jste neučinil a máte neomluvenou absenci.
Upřímně řečeno, je to zmatené celé. Pokud dostal výpověď koncem listopadu, tak teprve od prosince mu začala běžet výpovědní lhůta. V tom případě měl opravdu chodit od 1.12. do práce. Nesouhlas s jedním bodem ve výpovědi ještě neznamená, že výpověď je neplatná, tudíž dle mně dále běží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.