Re: Prohlášení poplatníka a úroky z úvěr
V roce 2005 jste mu mohla (po předložení potřebných dokumentů) měsíčně snižovat základ daně a on za rok 2005 musel podat daňové přiznání sám. Od roku 2006 mu během roku nelze snižovat měsíčně základ daně o adekvátní část zaplacených úroků, ale uplatní se az v ročním zúčtování, které může udělat zaměstnavatel.
já se děsím proto,že zúčtování za rok 2005 bylo mé první, vyšla jsem ze školy a moc zkušeností jsem neměla,takže chyba se klidně stát mohla. Takže pokud šlo o úroky z úvěru ze stavebního spoření,tak se zúčtování mohlo provést, i když si neodečítal měsíčně žádnou poměrnou část úroků a až na konci roku, resp. v lednu 2006 mi donesl potvrzení od stavební spořitelny o zaplacených úrocích za rok 2005 a tuto částku jsou odečetla jako nezdanitelnou částku.
Prosím udělala jsem to teda správně?
rok 2005. V průběhu roku (při výplatách) si zaměstnanec neuplatňoval odpočty na úrocích z úvěru ze stavebního spoření, uplatňoval si pouze děti a poplatníka. Do 15.2.2006 požádal o roční zúčtování,donesl potvrzení o zaplacených úrocích z úvěru ze stavebního spoření za rok 2005. já mu roční zúčtování za rok 2005 udělala a částku úroků jsem odečetla jako nezdanitelnou částku. Je to správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.