Vlákno názorů k dotazu Prodej reklamy (nákup - vl. činnost) od Jana F. - Re: Prodej reklamy (nákup - vl. činnost) *****************Dano W....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 2. 2007 20:02

Jana F. (neregistrovaný)

Re: Prodej reklamy (nákup - vl. činnost)
    Dano W. neporadím vám, ale vím přesně, o čem píšete :-). Také s tím zápasím, ale naštěstí jen v DE a prozatím ne do zahraničí. Nákupy dávám ne jako zboží, ale jako materiál, ale když je na dokladu napsáno třeba "potisk něčeho" a podobně, tak když je to na našem, dodaném materiálu, dávám jako režii (službu), když na jejich, tak jako materiál.
    Obdobně když dodáváme, tak většinou i s materiálem, takže prodej výrobků. Kdybychom upravovali dodaný materiál, tak služba.
    Takže sleduji v podstatě hlavně to, čí je materiál, u dodavatelských i našich faktur. Jana F.

• 23. 2. 2007 20:12

Jitka_D (neregistrovaný)

K tomu rozlišení služby či zboží do zahraničí: co je hmatatelné, něco se veze je zboží (i když nákladově větší část byla ze služeb) a co není, jako např. doprava jsou služby. Toť jsem jednou dostala výklad. Takhle ale všichni kdo se nezabývají dopravou by měli jen zboží a to se mi zas nezdá. Ale prakticky se toho držím a mám to jednodušší, zatím však bez kontroly.

• 23. 2. 2007 20:20

Dana W (neregistrovaný)

Ufff, Jano, to jste mně nepotěšila. Vyřeším to směrnicí. Nějak. Vždyť je to vcelku putna, ať na 504/604, 501/601 nebo 518/602 marže je odsledovatelná. Hmatatelné vizitky rozhodně budou, jenomže netuším, jak s tím zachází ta strana naproti. ....... Jste mi to zase zamotaly, jak je tu dobrým zvykem :-))) ale moc děkuju.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).