Re: DPČ a prohlášení poplatníka
podepsané prohlášení můžete mít u více zaměstnavatelů, pouze u jednoho ale uplatňujete slevu na dani. Plátce, u kterého není podepsáno prohlášení dle § 38k ods. 4 musí srazit zálohu ve výši nejméně 20%, pokud se nejedná o příjmy zdaněné zvláštní sazbou daně dle § 36 odst. 2 bod 4.
děkuji, jo taak, vzhledem k tomu, že můj měsíční příjem za tu DPČ přesáhne Kč 6500 tak se to stejně bude danit už vyšší sazbou... tak asi to vyjde u mě nastejno - podepsat nebo nepodepsat, je to jen o té dani, ale je možné, že si účetní myslela, že nemám jiné zaměstnání než právě to DPČ. Nicméně ona sama by mě měla poučit a případně poslat formulář na podpis.
Lenko, Olda vám radí špatně!!! Podepsat Prohlášení můžete v jednom měsíci jen U JEDNOHO PLÁTCE! Vy to ale víte - píšete to i v dotazu. Možná vám ta vaše účetní vzkázala, že pokud jiného plátce nemáte, můžete podepsat u nich, ony ty vzkazy někdy dopadnou jako v tiché poště - na konci vyleze něco úplě jiného, než se na začátku vložilo...
díky, no ona mi napsala e-mailem jednu větu, ony jsou celkem takový divný - teda takový jsem ještě nikdy nepotkala :-)), neradi něco vysvětlují a moc jim nevěřím, protože se kolikrát sekli a zapomněli i kolegům vyplatit občas nějakou nemocenskou, i když chápu, že je to někdy těžký, takže tedka vím víc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.