Re: jak opravit přidanění z roku 2006 ?
Chyby v zálohách na daň za minulý rok můžete opravit letos - srazit rozdíl můžete až do 31.3. a případné roční zúčtování daně zaměstnancům spočítáte se správnými částkami - event. jim vydáte potvrzení o příjmech k daň. přiznání s částkami včetně té opravy.
Na mzdové listy 2006 si opravu poznamenejte a ohlídejte si, aby vám oprava nenarušila rok 2007 - snad na to váš program má nějaký mzdový druh, obvykle to tak bývá.
A pokud jde o Vyúčtování daně za firmu - to už máte za rok 2006 odevzdané, ne? Já bych to zahrnula až do Vyúčtování za rok 2007 jako dodatečně sraženou daň za uplynulá léta. Jinak se to ale dá i tak, jak popisujete.
Moc vám děkuji, Anno. Známá má ten názor, že by neproúčtovávala v únorové mzdě 2007, s tím, že se jedná o částky vztahující se k roku 2006, já nevím, pak to nebude nikde zanesené a jen poznámka rukou na mzdovém listu 2006 mi přijde málo ? proúčtovala byste v únorové mzdě nebo také ne ? Vyúčtování myslím dát nové -opravné není, spíše dát nové.
Já bych to určitě v té únorové mzdě opravila, přece někde musí být vidět, že jsem tu daň dosrazila. Ale s tím - jak jsem už psala - že se to nesmí zahrnout do záloh sražených za rok 2007. Vyúčtování za rok 2006 bych nechala být a uvedla bych to až v příštím roce. Nic tím nepromeškáte, penále stejně vyměřují ode dne, kdy mělo být sraženo, do zaplacení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.