Re: Roční zúčtování – potvrzení evidence
xxx
já ho požaduji a navíc od zaměstnance nechávám podepisovat čestné prohlášení, že při evidenci na ÚP nikde nepracoval (alespoň u nás na potvrzení z ÚP není nikde zmínka o tom, že by dotyčný při evidenci někde pracoval - mohou být docela problémy při RZD)
Ze zákona se takové potvrzení či čestné prohlášení nevyžaduje, rovněž v publikacích ,kde jsou výklady se toto zdůrazňuje, že nic takového nemusí přikládat. Vše podepisuje již ve svém Prohlášení daň poplatníka - praxe je však opravdu jiná, sama také potvrzení z ÚP vyžaduji k doložení doby,která jinak "chybí" než se nechat dodatečně b...t od FÚ při kontrole.
>>>>Prosím, zaměstnanec mi nedoložil potvrzení o době
>>>>evidence na Úřadu práce v roce 2006,
>>>>Požádal si v lednu 2007 o roční zúčtování. Byli jsme
>>>>domluveni že do února mi toto potvrzení přinese k
>>>>dnešnímu dni nic nedonesl, roční zúčtování můžu
>>>>udělat
>>>>nejdéle v březnové výplatě mzdy. (vím že termín pro
>>>>doložení podkladů je do 15. února)
>>>>Chtěla bych se zeptat jestli potřebuji toto potvrzení
>>>>pro roční zúčtování, nebo by mělo stačit pouze
>>>>podepsané prohlášení poplatníka.
>>>>Děkuji
>>>xxx
>>>v zákoně ale také je, že přeplatek na dani (což v tomto případě může klidně být - i v řádech stovek možná i tisíc Kč) se předepisuje k úhradě zaměstnavateli, který přeplatek zavinil a ten ho může požadovat na zaměstnanci. Pokud už u vás dotyčný zaměstnanec nebude pracovat, tak po kom bude Váš nadřízený požadovat náhradu? Takže se držím hesla "Důvěřuj, ale prověřuj".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.