Re: První americko-česká pojišťovna
Spíš bych si ověřila, zda je tato ameericko-česká pojišťovn
oprávněna k podnikání na území ČR podle zákona o pojišťovnictví.
Nemám po ruce zdp 2006, ale může se odvolávat na co chce, důležité je ,zda je oprávněna, a pak jestli poplatník splňuje podmínky pro uplatnění odpočtu ( ověřit kopii smlouvy). Některé jiné pojišťovny jsou schopny odvolávat se klidně na správný paragraf
ale po ověření zjistíte, že nárok nesplňuje.
Děkuji vám za tip, paní Jiřino, podívala jsem se. Oprávnění mají, jen si říkám, kde budou ta krásná řecká jména za 30 let, až bude klientovi 60 a bude si chtít vybrat naspořenou částku. Asi v jiném ráji, než daňovém :-).
Ještě osobně k vám - už dlouho vám chci napsat, že tady moc ráda vidím vaš jméno a vaše kvalitní odpovědi. Jste opravdu opora a pevný bod tohoto fóra, díky za všechno, co pro nás děláte :-). Jana F.
Dámy, neděste mě - už si u nich škudlím přes 10 let. Podle smlouvy podmínky splňuju, ale přiznám se, že to potvrzení jen přelítnu očima a podepíšu. §6 je v pořádku, ale u toho odst.10 §15 jsou vedle a mám pocit, že vždycky byli - koukla jsem do archivního znění ZDP a tam má sice §15 odstavců hodně, ale životní poj. je jinde než v 10.odstavci. Tak začínám mít obavy - jestli mají takové diletanty i na jiných pozicích...... ach jo
Je v odst.6 , ale za předchozí rok (2005)ještě bylo opravdu ještě v odst.10. Prostě mají starž formulář.Doufám, že toho, kdo to předloží na tomto neplatném potvrzení z pojišťovny budou také z FÚ buze...t , jako kvůli náležitostem formuláře č.14.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.