prý ne -musí být 35h.volno PRAVDA?
>>>>>>Prosím, lze mít dvě prac.smlouvy na plný úvazek?
>>>>>>Nezajímá nikoho jak tyto smlouvy skloubí? Děkuji.
>>>>>Dřív to nešlo, protože se jednalo o jeden hlavní a
>>>>>druhý a další vedlejší PP. Dnes, když zákoník práce
>>>>>nerozeznává vedlejší PP tak by to asi šlo. Má někdo
>>>>>jiný
>>>>>názor?
>>>>
>>>>Mám tentýž názor.
>>>
>>>Ano mám to v praxi, UP sdělil, že to lze. Ale co když
>>>budou 3? ZP nevyvrací ani to.
>>I já jsem přesvědčená,že to je možný
>
>Když to zaměstnanec zvládne, tak klidně 3 x 7,5
>(třísměnný provoz) a ještě zbytek do 24 hod. na kousek
>úvazku.
>Opravdu je to tak, od 1. 1. může zaměstnanec uzavřít 2
>- ..... PP.
Re: prý ne -musí být 35h.volno PRAVDA?
>>>>>>>Prosím, lze mít dvě prac.smlouvy na plný úvazek?
>>>>>>>Nezajímá nikoho jak tyto smlouvy skloubí? Děkuji.
>>>>>>Dřív to nešlo, protože se jednalo o jeden hlavní a
>>>>>>druhý a další vedlejší PP. Dnes, když zákoník práce
>>>>>>nerozeznává vedlejší PP tak by to asi šlo. Má někdo
>>>>>>jiný
>>>>>>názor?
>>>>>
>>>>>Mám tentýž názor.
>>>>
>>>>Ano mám to v praxi, UP sdělil, že to lze. Ale co když
>>>>budou 3? ZP nevyvrací ani to.
>>>I já jsem přesvědčená,že to je možný
>>
>>Také se domnívám, že naši zákonodárci v novém ZP žádné omezení nedali. Jen by mě zajímalo jak by se řešil pracovní úraz - když by zaměstnavatel zjistil, že zaměstnanec nebyl řádně před směnou odpočatý. Kdo by za to mohl - zaměstnanec, 1. nebo 2. zaměstnavatel, popř. 3. zaměstnavatel, kdyby měl 3 prac.poměry?
To nepřetržité volno v 7 dnech po sobě jdoucích se týká rozvrhování pracovní doby u jednoho zaměstnavatele. Pokud jich má více, nemusí tito o sobě ani vědět a nezajímá je, že si kvůli dalšímu zaměstnání neodpočine. Je to prostě zaměstnancova soukromá věc.
To je pravda, že zaměstnavatelé o sobě vůbec nevědí, ale pokud se zaměstnanci stane PÚ u jednoho zaměstnavatele a ten se dozví, že zaměstnanec už má za sebou celou jednu směnu, nemůže se nějak bránit? Zaměstnanec má přijít do práce odpočatý a věnovat se plně práci u něho.
>>>>>>>>>Prosím, lze mít dvě prac.smlouvy na plný úvazek?
>>>>>>>>>Nezajímá nikoho jak tyto smlouvy skloubí? Děkuji.
>>>>>>>>Dřív to nešlo, protože se jednalo o jeden hlavní a
>>>>>>>>druhý a další vedlejší PP. Dnes, když zákoník práce
>>>>>>>>nerozeznává vedlejší PP tak by to asi šlo. Má někdo
>>>>>>>>jiný
>>>>>>>>názor?
>>>>>>>
>>>>>>>Mám tentýž názor.
>>>>>>
>>>>>>Ano mám to v praxi, UP sdělil, že to lze. Ale co když
>>>>>>budou 3? ZP nevyvrací ani to.
>>>>>I já jsem přesvědčená,že to je možný
>>>>
>>>>Když to zaměstnanec zvládne, tak klidně 3 x 7,5
>>>>(třísměnný provoz) a ještě zbytek do 24 hod. na
>>>>kousek
>>>>úvazku.
>>>>Opravdu je to tak, od 1. 1. může zaměstnanec uzavřít
>>>>2
>>>>- ..... PP.
>>
>>To nepřetržité volno v 7 dnech po sobě jdoucích se
>>týká rozvrhování pracovní doby u jednoho
>>zaměstnavatele.
>>Pokud jich má více, nemusí tito o sobě ani vědět a
>>nezajímá je, že si kvůli dalšímu zaměstnání
>>neodpočine.
>>Je to prostě zaměstnancova soukromá věc.
>
>To je pravda, že zaměstnavatelé o sobě vůbec nevědí,
>ale pokud se zaměstnanci stane PÚ u jednoho
>zaměstnavatele a ten se dozví, že zaměstnanec už má za sebou
>celou jednu směnu, nemůže se nějak bránit? Zaměstnanec má
>přijít do práce odpočatý a věnovat se plně práci u
>něho.Když někdo pracuje doma jak bulhar a pak jde vyčerpaný na odpolední, tak to je něco jiného?
Prosím, lze mít dvě prac.smlouvy na plný úvazek? Nezajímá nikoho jak tyto smlouvy skloubí? Děkuji.
Dřív to nešlo, protože se jednalo o jeden hlavní a druhý a další vedlejší PP. Dnes, když zákoník práce nerozeznává vedlejší PP tak by to asi šlo. Má někdo jiný názor?
Mám tentýž názor.
Ano mám to v praxi, UP sdělil, že to lze. Ale co když budou 3? ZP nevyvrací ani to. I já jsem přesvědčená,že to je možný
Když to zaměstnanec zvládne, tak klidně 3 x 7,5 (třísměnný provoz) a ještě zbytek do 24 hod. na kousek úvazku. Opravdu je to tak, od 1. 1. může zaměstnanec uzavřít 2 .... PP.
To nepřetržité volno v 7 dnech po sobě jdoucích se týká rozvrhování pracovní doby u jednoho zaměstnavatele. Pokud jich má více, nemusí tito o sobě ani vědět a nezajímá je, že si kvůli dalšímu zaměstnání neodpočine. Je to prostě zaměstnancova soukromá věc.
To je pravda, že zaměstnavatelé o sobě vůbec nevědí, ale pokud se zaměstnanci stane PÚ u jednoho zaměstnavatele a ten se dozví, že zaměstnanec už má za sebou celou jednu směnu, nemůže se nějak bránit?
Zaměstnanec má přijít do práce odpočatý a věnovat se plně práci u
něho.Když někdo pracuje doma jak bulhar a pak jde vyčerpaný na odpolední, tak to je něco jiného?
Druhé zaměstnání by mělo být celý víkend u státního podniku, u nás PO-PÁ prodavačka na 6 hod.Ten podnik chce vědět jestli je zaměstnaná jínde a tvrdí, že pokud by neměla to nepřetržité volno, tak to nejde. Tak nevím.
Tak to by mě zajímalo, na základě čeho se zaměstnance ptají?? Nemá to oporu v zákoně. Co dělá zaměstnanec ve svém volnu, je zaměstnanavateli (jakémukoliv) jedno. Nevidím rozdíl, jestli makám za peníze u dalších zaměstnanců nebo třeba na vlastním (stavba domu, zemědělství, OSVČ). Ani v jednom případě nemusí jít do zaměstnání odpočatý. Nebyla to diskriminace?? Když se mě potencionální zaměstnavatel nesmí ptát, jaký je můj stav, kolik a jak staré mám děti, ... tak proč na to, zda ještě někde pracuji nebo si jen užívám života?
Bezpečnost práce a přestávky mezi směnami u více PP není sledována. Posuzuje se každý PP samostatně. Dokonce když budete mít všechny 2 a více PP u jednoho zaměstnavate no problém!! Ale běda, když zaměstnananec bude pracovat přesčas nebo půjde třeba za nepřítomného zaměstnance a nedodrží předepsaný odpočinek mezi směnami!! Toť problém a možná tučná pokutka. Hezky to zákonodárci odsouhlasili. Ale to jistě ne ve svůj prospěch. Nebo že by po zasedání utíkali pracovat jinam??
ano je to možné, podívejte se na přihlášku na MSSZ ( OSSZ) kterou mají na internetu v elektr. podobě , tam jak se vypisuje, zda se jedná o pracovní poměr, dohodu o prac. činnosti atd mají hodně možností na výběr - tak tam je první pracovní poměr, druhý pracovní poměr, třetí pracovní pomět atd. - myslím , že je tam i pátý pracovní poměr
ivana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.