Re: Stravenky
Já se ztotožňuji- FAP účtuji 213/321,343/321, 518/321. Vydám zaměstnancům počet stravenek na příslušný měsíc. Na konci měsíce vyúčtuji - pokud odpracoval všechny dny - je to tak jak uvádíte, v případě, že byl nemocen, či měl dovolenou. zaúčtuji za neodpracované dny 100% výši stravenek za pracovníkem a udělám srážku z mezd.
Re: Stravenky
Prostudujte si Pokyn D-300, který provádí zákon o daních z příjmů. Tam se k §24 odst.2 zákona uvádí v odstavci 19. toto: cenou jídla se rozumí hodnota stravenky včerně poplatku za zprostředkování prodeje. Tudíž musíte počítat 55% z 90 a poplatku bez DPH. A přitom nesmíte překročit limit 70% stravného pro 5-12 hodin.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.