Vlákno názorů k dotazu Správní režie od Zuzik - Re: Správní režie Záleží v jakém slova smyslu. Správní...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 5. 2007 18:09

Zuzik (neregistrovaný)

Re: Správní režie
    Záleží v jakém slova smyslu. Správní režie se skládá ze všech nákladů na správu podniku - jsou to mzdy, nájmy, energie, ostatní materiály a služby přímo související se správou podniku. Nepatří do nich náklady související přímo s provozem či výrobou tzv. výrobní režie nebo přímé náklady např. na výkon nebo výrobek. Pokud máte rozlišena střediska a středisko správy máte sólo, pak jsou náklady tohoto střediska na výsledovce právě tou správní režií. Pokud ne, tak je budete muset vyčlenit a spočítat.
    V případě, že byste chtěla vypočítat % správní režie ( pro kalkulace, pro cenotvorbu apod.), pak je nutné zjistit, jaký systém se v podniku používá. Podíl správní režie je možno počítat z celkových nákladů nebo z nákladů na mzdy, popř i jiným systémem.
    Např. celkové náklady podniku = 1 000
    náklady střediska správy = 25
    podíl střediska správy tedy činí 25/1000 = 0,025 koeficient neboli 2,5%
    Obdobně byste postupovala v případě, že budete správní režii počítat s použitím nákldů nikoliv celkových, ale jen nákladů na mzdy.
    To, co jsem vám uvedla je jen jednoduchý postup při výpočtu správní režie, zkuste si trochu zasurfovat na netu a pohledat třeba "kalkulace" , určitě najdete víc. Tedy pokud jsem otázku pochopila a zaměřila se v odpovědi správným směrem. Zuzik

• 25. 5. 2007 18:20

xxl (neregistrovaný)

Re: Správní režie -pro zuzika
    Omlouvám se, nesledoval jsem odpovědi a čas, jinak bych se do toho nepletl. Takhle to vypadá jako kdybych kibicoval a já kibice mýluji.
    Ještě jednou, promiňte. xxl.

• 25. 5. 2007 18:29

Zuzik (neregistrovaný)

Re: Správní režie -pro zuzika
    Mně se neomlouvejte. Každý názor je přínosem. To Vaše kibicování mně teď fakt docela pobavilo. Taky zastávám názor : Pochval se sám, protože to za tebe nikdo jiný neudělá ! Zuzik

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).