Vlákno názorů k dotazu DPH §9 od Vladík - Re: DPH §9 Pronájem je osvobozený od DPH, i...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 6. 2007 15:57

Vladík (neregistrovaný)

Re: DPH §9
    Pronájem je osvobozený od DPH, i kdyby jste se stali plátci (příjmy z nájmu se počítají do obratu pro DPH- ale pokud nejsou jiné příjmy než z pronájmu dle § 9, potom se nelze registrovat k DPH - § 95), pouze pokud se dohodne plátce DPH s nájemcem také plátcem, že bude nájemné zdaňovat a oznámí na FÚ, může nájemné zdaňovat. Z hlediska DPH nezáleží na tom, zda je to příjem dle §7 nebo 9.Pronájem neplátcům nelze danit, počítá se koeficient.

• 6. 6. 2007 7:54

Péťa (neregistrovaný)

Není mi jasné jak to mám tedy udělat, protože prodejna není v podnikání, nájemní smlouva je na r.č. a oba jsme plátci DPH. To mám změnit nájemní smlouvu s DIČ nahlásit na Fú že budu danit nájem a budu nájem uvádět měsíčně do přiznání k DPH. Ještě jsem se s tím nesetkala. To budu mít jednu záznamní povinnost v §7 a jednu v §9. Prosím.

• 6. 6. 2007 14:20

Vladík (neregistrovaný)

Nahlásíte na FÚ, že budete zdaňovat nájem a přidáte smlouvu, kde musí být jasné, že jste oba plátci DPH, a do záznamní povinnosti( máte jen jednu) budete uvádět příjem z nájemného- můžete vystavovat daňový doklad dle smlouvy, toť vše.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).