Vlákno názorů k dotazu Problémový zaměstnanec-jak dát výpověď? od JJ - Re: Problémový zaměstnanec-jak dát výpov Šance je vždy. Předejte...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 6. 2007 10:26

JJ (neregistrovaný)

Re: Problémový zaměstnanec-jak dát výpov
    Šance je vždy. Předejte nářadí formou Svěřené předměty dle § 255 ZP, kontrolujte dodržování prac. doby, event. pivko na pracovišti. Je to sice ve vaší situaci méně příjemné, ale sousedské vztahy nezaměňujte za pracovněprávní. Zaměstnavatel jste vy a jednáte v souladu se ZP. Hodně zdaru

• 21. 6. 2007 11:53

Sylva (neregistrovaný)

Co se týká pracovní neschopnosti, kontroloři obvykle neřeknou, na čí popud jdou.A i kdyby, jak psala kolegyně, Vy jste zaměstnavatel, Vy určujete pravidla hry,...Já mám takovou zkušenost, že při opakujících se neschopnostech volám lékaři - třeba 3. nebo 4 .den pracovní neschopnosti a zeptám se, jestli je ještě nemocen, že na nj chci poslet kontrolu ze sociálky a že ho vídají kolegové venku,...
    Takový nemocný se v 90% jako zázrakem uzdraví, neboť doktoři nechtějí mít se sociálkoi opletačky.A při cca 170 dnech nemocí za rok už píšu na sociálku, nečekám na 270,...
    U těch "nemocných" to funguje....

• 21. 6. 2007 14:14

Lenka (neregistrovaný)

No, asi nejlepší bude poohlédnout se po nějakém právníkovi, který řeší takovéto věci... Ale selským rozum mi to nebere - jak je možné, že zaměstnavatel si nemá možnost určit, koho chce zaměstnávat a koho už ne? To bude asi ten sociální systém. :c(

• 21. 6. 2007 15:26

tanja (neregistrovaný)

A takovýchto lidí jak říkáte je velká hromada a co s nimi, hlavně že zákoník práce stojí na straně zaměstnance. Zaměstnavej neschopného, plať mu, starej se o něj a on žádné hodnoty netvoří.Také jsme takové lidi měli a je lepší právník, neboť nahlédne do Vašich prac. smluv a poradí co a jak a jak z toho vybruslit a do čeho se pustit, aby firma z toho následně neměla problémy, kdyby náhodou Vás ten dotyčný dal k soudu.
    Mějte se a pevné nervy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).