Vlákno názorů k dotazu Potvrzení o studiu VŠ od beta - Re: Potvrzení o studiu VŠ jelikož měla přerušení -...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 7. 2007 22:52

beta (neregistrovaný)

Re: Potvrzení o studiu VŠ
    jelikož měla přerušení - studium, zaměstnání, studium, stává se studentkou až od 1.8. (měsícem, na jehož počátku byla studentem), takže zdravotní pojištění za srpen - tam je plátcem pojistného stát (červenec zdrav.poj. má pravděpodobně odvedené v min. výši ze zaměstnání), sociální pojištění nemá povinnost platit , takže pokud studuje od září, registrovat na ÚP se skutečně nemusí, i když - pokud se zaregistruje, měla by nárok na podporu, ale nezdá se mi, že by jí podporu vypláceli, když by oznámila, že je studentkou , takže mi z toho vychází, že by ji ani nezaregistrovali, a pokud ano,když tvrdili, že je to na vůli uchazeče, pak bez nároku na podporu ... ? ale netvrdím, že mám pravdu, jen se domnívám

• 31. 7. 2007 21:05

beta (neregistrovaný)

Re: Potvrzení o studiu VŠ
    ještě dodatek k tomu nahlášení na zdravotní pojišťovnu, zaměstnavatel ji odhlásil k 31.7.jako zaměstnance, je možné, že ji přihlásil k 12.7. jako studentku - osobu, za kterou je plátcem pojistého stát (pokud zaměstnavateli nahlásila), ať si raději ověří, případně oznámí na své zdrav.pojišťovně tuto novou skutečnost - student od 12.7. - pojišťovna bude pravděpodobně požadovat předložení potvrzení o studiu, pokud si bude nahlašovat na ZP sama (jinak v průběhu zaměstnání nahlašuje zaměstnavatel, pokud mu to zaměstnanec oznámí a doloží)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).