Re: Norma přirozených úbytků-z čeho ?
Tady se moc radit nedá, také se to nikde nedočtete. Snad rada od podniku se stejným sortimentem.
Z tržeb nelze vycházet, pouze z fyzických jednotek, protože normu přirozených úbytků můžete uplatnit pouze při inventuře, pokud nějaké manko vznikne a inventura je ve fyz.jednotkách.
Je nutno projít vše se skladníkem, dopravou a p. Např. u pytlované mouky by bylo možno uplatnit rozprach. U balíčkované nejvýš odhadnout, kolik balíčků se za určité období roztrhá při dopravě, manipulaci ve skladě, manipulaci při vyskladnění do regálů atd. Nebo např. u výsekového masa těžko něco uplatníte, zato u masa delší dobu uskladněného v mrazicím boxu dochází k vysýchání. U samoobsluhy bude zřejmě možno uplatnit nějaké odcizení zboží.
Je to rada, za kterou se nedá ani děkovat, ale nejste sama a to vás musí aspoň trochu potěšit.
Re: Norma přirozených úbytků-z čeho ?
--
:)) no tak to jste mě fakt moc nepotěšila:))) zase jsem o trošku víc informovaná:))) já to chtěla stanovit jako procento z tržby výrobků.. a vycházelo mi hrozně dobré číslo.. je mi jasné,že bych mohla upplatnit až podle inventury..
U mě se jedná o krabičky - doplňkové stravy.. tak to si moc nepomůžu... to bych musela stanovit kolik krabiček se mi může roztrhat a zničit... jenže uvnitř mám blistr - plato s bobulkami:)))) takže zase nevím?:))
ale díky
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.