Vlákno názorů k dotazu Nemám smlouvu nebo dodatek ke smlouvě od anonymous - Re: Nemám smlouvu nebo dodatek ke smlouv Při přechodu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2007 20:17

anonymous (neregistrovaný)

Re: Nemám smlouvu nebo dodatek ke smlouv
    Při přechodu práv a povinností není podmínka sepisování nové smlouvy, takže v tomto směru jsou Vaše obavy liché. Jediný problém je způsob informování, protože poslání emailu zaměstnavatelem má určité podmínky dle ZP. Např. že s tím musíte souhlasit, uvést Vaši emailovou adresu a pokud se nepletu, tak taková zpráva musí být opatřena elektronickým podpisem. Je to tedy spíše otázka pro právníka, zda nedodržení těchto podmínek nějak zpochybňuje zmiňovaný převod.

• 23. 8. 2007 7:21

Karel (neregistrovaný)

OT - nerozumim co pisete o elektronickem podpisu u e-mailu??

Pochopil jsem, ze firma rozeslala vsem zamestnancum informativni e-mail na sluzebni e-maily.

• 23. 8. 2007 8:25

anonymous (neregistrovaný)

To byla moje úvaha, jestli způsob informování o celkem důležité skutečnosti byl OK. Ale jsem asi moc přísný, protože ZP nenařizuje způsob, jakým má být zaměstnanec o této věci informován. Takže beru zpět.

Původně jsem to myslel tak, že pokud Vy jako zaměstnanec přistoupíte na elektronickou komunikaci ohledně pracovně-právního vztahu, tak musí být splněny ony výše uvedené podmínky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).