Re: Rodičovský příspěvek a nemocenská
měla jste pracovní poměr, ze kterého bylo odváděno sociální pojištění? potom můžete z titulu ochranné lhůty pobírat nemoc. dávky.
pokud splňujete podmínky pobírání rodič. příspěvku - dítě do 4 let + ani ho do předškolního zařízení nedáváte - budete rodič. příspěvek pobírat nadále
Ano, vrátila jsem se po 3 letech do původního pracovního poměru, ze kterého mi bylo odváděno sociální pojištění. Dala jsem výpověď, dítěti jsou 3 roky a do školky nepůjde. Není tedy problém v pobírání dvou sociálních dávek současně? Díky moc
i kdybyste dítě dávala na 4 hod. do školky, tak můžete pobírat do 4 let dítěte rodič. příspěvek (do konce r. 2007 určitě - co bude platit po 1.1.2008 nevím)
nemocenské dávky z titulu ochranné lhůty také budete pobírat (ochranná lhůta je 42 KD, kterou splňujete) - neschopenku předejte zaměstnavateli co nejdříve (třeba zítra)
budete mít souběžně 2 příjmy - RP + ND
píšete o sociálních dávkách - tj. PnD, sociální přípl. apod. - pokud splňujete podmínky, tak může pobírat i ty
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.