Re: Ještě jednou - mínusová hrubá mzda
Co se týká zdr.pojištění, musíte těch 6 dní přečerpané dovolené přepočítat jakoby měl volno bez náhrady příjmu a do vrácení přeplatku,pokud Vám celkově vyjdě, požádat zdr.pojišťovnu.
Proč Vám tedy na sociálce rovnou neporadili jak to udělat ? já bych to jinak než mínusem neuměla. Snad se ještě někdo ozve a poradí Vám.
Na sociálce opravdu nevezmou minusové částky. Pokud je to větší částka, udělejte si opravné přehledy měsíců, kterých se to týká. Např. čerpal dovolenou v 6 a 7/07 a o tuto dovolenou přečerpal svůj nárok. Tak v těchto měsících si musíte opravit a podat na sociálku znova opravné přehledy. Jinak o peníze přijdete.
Děkuji všem.
Na sociálce mi nakonec řekli jak to udělat. Do přehledu napsat nulu a zaplatit celé pojistné. Následně písemně požádat o vrácení přeplatku, kde se musí vyčíslit přeplatek (i s postupem, jak jsem k tomu došla). Stejně to tak udělat i se zdrav. pojištěním.
Snad už to bude dobře.
Tak ještě jednou děkuji za rady a mějte pěkný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.