Vlákno názorů k dotazu Stravenka verzus pracovní oběd od Lada - Re: Stravenka verzus pracovní oběd Obávám se, že spropitné...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 2007 18:22

Lada (neregistrovaný)

Re: Stravenka verzus pracovní oběd
    Obávám se, že spropitné nebude uznáno v žádném případě, rozhodně to nebude moci firma dát do nákladů.

• 18. 10. 2007 19:31

pája (neregistrovaný)

To je mi jasné, že oběd nedá do nákladů ale na 513.
    Jde mi v podstatě o proplacení. Může mi to beze všeho proplatit, když se prokázatelně jedná o pracovní oběd? A nezaniká mi nárok na stravenku?

• 19. 10. 2007 8:33

iva (neregistrovaný)

Domnívám se, že nezaniká. Naši firmu auditovala velká 4 a nikdy nebyl problém. Spropitné se uznávalo vždy, zejména prokazatelné je při platbě platební kartou. Stravné jsme strhávali pouze při školení - pokud na faktuře byl i vyznačen i oběd nebo při pracovních cestách se krátilo stravné dle zákona - pokud v ceně ubytování byla snídaně tak % dle zákona nebo pokud bylo po celou dobu stravování zajištěno. Ale pokud to není přímo někde na faktuře, tak se to i tak dá těžko dokázat a zaměstnanec dostane celou dietu. U pracovních obědů se to nikdy neřešilo. Záleží asi na zaměstnavateli a na častosti těchto pracovních obědů. To by ale měla řešit i nějaká vnitřní směrnice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).